Misfits je priredio novo europsko iznenađenje izbacivši Team SoloMid

Foto: Riot Games/LoLesports

Misfits Gaming drugi je europski tim koji se plasirao među najboljih osam na League of Legends World Championshipu, nakon što su s prvenstva u direktnom meču izbacili američkog prvaka Team SoloMid. Prvo mjesto u skupini osvojio je kineski Team WE pobijedivši danas u svim mečevima. 

>>Samsung Galaxy uništio snove G2 Esportsa na LoL World Championshipu
 
Nevjerojatan rasplet u skupini D na LoL World Championshipu započeo je već u ranim jutarnjim satima. Misits je pobijedio u meču protiv Flash Wolvesa, a Team WE savladao je Team SoloMid i tako započeo svoj pobjednički niz. U međusobnom ogledu Team SoloMida i Misfitsa na kraju su slavili Amerikanci i tako se osvetili za prošlotjedni poraz. Sve što je preostalo Team SoloMidu da osigura prolaz u četvrtfinale je to da pobijedi Flash Wolves, jedinu ekipu bez ijedne pobjede u skupini i onda su pali.
 
Tajvanski Flash Wolves s rezultatom 0-5 i bez ikakve šanse za prolaz u samo jednom meču izbio je američkom prvaku doigravanje iz ruku. Bila je to loša predstava Team SoloMida koju su Tajvanci ovoga puta znali kazniti. Uzeli su Renektona na topu koji je uz pomoć Sejuani s dva killa brzo stvorio prednost, što je natjeralo Team SoloMid da pokuša igrati oko svojih drugih laneova. Međutim, Flash Wolves je to očekivao i odlično se prilagodio. Dok je TSM tražio načina kako se vratiti u meč, Flash Wolves je polako gradio prednost, da bi se meč odlučio oko jedne borbe kod Barona koja je otišla na stranu tajvanske ekipe. Nakon što su uzeli Barona, ubrzo su i završili meč te bacili Team SoloMid u probleme. Zvijezde američke ekipe, Doublelift i Bjergsen, nisu bili oni pravi.
 

 
Nakon što je u idućem meču Misfits izgubio od Team WE-a, europski doprvak i Team SoloMid imali su jednak broj pobjeda u skupini te su u međusobnom ogledu odlučivali o prolasku u doigravanje. Opet je sve počelo na top laneu, gdje je Aplhari igrao Cho'Gatha protiv Hauntzera na Jayceu. Dva brza killa na Jayceu značila su da će ponajbolji TSM-ov igrač na prvenstvu zaostajati za svojim protivnikom, a ostatak njegova tima nije napravio ništa kako bi omogućio prednost. Team SoloMid umjesto proaktivne igre kao da se ukočio od straha te igrao da ne izgubi. Već smo viđali najbolju američku ekipu u takvom grču na međunarodnim pozornicama. Meč je ubrzo postao jednostran, da bi i završio nakon 30 minuta u kojima je Team SoloMid skupio svega dva killa. 
 
Misfits je igrao odlično i zasluženo prošao u doigravanje. PowerOfEvil još je jednom ispao slaba točka Bjergsena i američke ekipe, a zaslužena nagrada je mjesto među najboljih osam na World Championshipu. Ovo je prvi put da Misfits igra na svjetskom prvenstvu i malo tko je očekivao da će proći skupinu. U vrlom kratkom roku najveće europsko iznenađenje je postalo svjetsko. 
 

 
Team SoloMid je ponovo razočarao svoju publiku. Danas jednostavno nisu bili na razini, a zašto se tako iskusna ekipa s ogromnim potencijalom loše nosi s pritiskom, to je nešto na čemu će morati poraditi unutar organizacije. Europski i američki prvaci tako ponovo neće vidjeti doigravanje, a nade zapada su postali Fnatic i Misfits. 
 
Svi fanovi TSM-a još malo će pričekati priču o iskupljenju za loše predstave na World Championshipu, koju igrači pokušavaju ispričati već godinama. Ovoga puta imali su odličnu skupinu i dobro otvaranje da bi se potom pojavio Misfits i taj nesretni Flash Wolves. Sam Bjergsen je priznao da s igrom koju su pokazali danas ne zaslužuju ništa drugo nego ispadanje s prvenstva. 
 
U nedjelju 15. listopada s razigravanjem skupine A dobit ćemo i posljednje dvije ekipe u četvrtfinalu u kojem su mjesto već osigurali Longzhu Gaming, Fnatic, Royal Never Give Up, Samsung Galaxy, Team WE i Misfits. Sutra će Cloud9, jedini preostali američki tim na prvenstvu, pokušati osvijetlili obraz svoje regije, a SK Telecom T1 trebao bi biti siguran putnik u četvrtfinale. Mečevu počinju u 6:00.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.