Miroslav Klose: Nije me briga za Ronaldov rekord, želim samo treće mjesto!

MIROSLAV KLOSE još nije siguran hoće li nastupiti u utakmici za treće mjesto protiv Urugvaja. Prvog topnika Njemačke muče leđa, ali spreman je i stisnuti zube. Ali ne zbog, kako tvrdi, Ronaldovog rekorda već isključivo radi brončane medalje.

Klose je, naime, dosad na svjetskim prvenstvima zabio 14 golova. Samo jedan pogodak potreban mu je da izjednači Ronaldovih 15 golova na SP-ima, a ako dvaput zatrese Muslerinu mrežu, postat će najbolji strijelac koji je ikad igrao na Mundijalima.

"Želim pobjedu protiv Urugvaja, čak i ako ne zabijem. Najvažnije je da dobijemo. Ne znam hoću li dostići Ronaldov rekord i najiskrenije me uopće nije briga! Puno me više zanima uspjeh momčadi", kaže Klose. Uostalom, on nije jedini igrač Elfa kojem bi gol(ovi) protiv Urugvaja mogao puno značiti.

U momčad se vraća i mladi Thomas Mueller, koji i dalje može postati najbolji strijelac turnira. U borbi za Zlatnu kopačku Klose i Mueller imaju po pet postignutih golova, samo jedan manje od Wesleyja Sneijdera i Davida Ville koji su "utrpali" po pet komada.

"Nema pritiska. Bit će mi drago ako zabijem, ali u momčadi imamo Klosea i bit će mi draže ako on postigne golove s obzirom na to da i dalje moža postati prvi strijelac SP-a svih vremena. Vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati, ali logično je da napadač želi zabijati kad god je to moguće", kaže Mueller.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.