Milošević zove reprezentativce Srbije da igraju za BiH. Bori se s Piksijem za golmana

Foto: Profimedia

SAVO MILOŠEVIĆ (50), legendarni srpski golgeter, novi je izbornik Bosne i Hercegovine. Milošević se proslavio kao napadač Partizana i Srbije, ali je rođen u Bosni, točnije Bijeljini, i ondje je živio do 16. godine i odlaska u Partizan, tako da će voditi reprezentaciju svoje rodne zemlje. 

Već treći izbornik BiH ove godine

Već je treći izbornik BiH od početka godine. Faruk Hadžibegić vodio je državnu momčad od siječnja do lipnja, a Meho Kodro tek zadnjih mjesec i pol, u samo dvije utakmice. BiH je zadnjih deset dana bila bez izbornika pa je pozive igračima za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Euro, 13. listopada kod Lihtenštajna i tri dana kasnije protiv Portugala u Zenici, poslao Nogometni savez. 

No, dodaju BiH mediji, u kreiranju tog popisa sudjelovao je i Milošević, koji će voditi reprezentaciju u tim utakmicama. Proslavljenom nogometašu to će biti tek treći trenerski angažman, i to nakon čak dvije godine pauze. Od ožujka 2019. je godinu i pol vodio Partizan te s njim osvojio kup i izborio grupnu fazu Europa lige. Zatim je samo četiri mjeseca, do listopada 2021., neuspješno trenirao ljubljansku Olimpiju.

Želi kapetana Partizana i golmana poljskog Rakowa

Milošević je odmah po preuzimanju funkcije izbornika BiH krenuo u sastavljanje momčadi, pri čemu nagovara i nogometaše koji igraju za susjedne države da mu se pridruže. Srpski mediji pišu da želi Svetozara Markovića, stopera i kapetana Partizana, ali također rođenog u Bijeljini. No ne samo njega.

Milošević nagovara na povratak u reprezentaciju BiH i Vladana Kovačevića, golmana poljskog Rakowa. Rođeni Banjolučanin igrao je za U-21 reprezentaciju rodne zemlje, ali je nakon toga za seniorsku nacionalnu momčad odabrao Srbiju. Prihvatio je poziv Srbije, odnosno izbornika Dragana Stojkovića Piksija. On ga je zvao u ožujku, ali još nije debitirao za Srbiju zbog problema s papirologijom. Kovačević bi mogao braniti za BiH jer još nije zaigrao za Srbiju, ali je već više puta odbio poziv selekcije zemlje u kojoj je rođen. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.