Milan se jedva spasio poraza u Bergamu, Atalanta osigurala Europu nakon 26 godina

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILAN nije slavio ni u petoj utakmici zaredom, a treći remi ostvario je kod Atalante (1:1) u drugoj utakmici 36. kola. Time je momčad Vincenza Montelle, u kojoj je Mario Pašalić igrao do 78. minute, potpisao deveti remi ove sezone u prvenstvu.

Domaćin je u Bergamu je poveo preko Andree Contija u 44. minuti. Minutu prije toga vratar Gianluigi Donnarumma obranio je zicer Alejandru Gomezu, ali je onda uspio odbiti loptu nakon ubačaja s lijeve strane, a Conti zabio pored Alessija Romagnolija i Cristiana Zapate za vodstvo.

Ipak, Rossoneri su izjednačili u 87. minuti. Lopta je stigla do Gerarda Deulofeua (koji je bio u zaleđu), nakon čega je Španjolac šutirao a lopta na putu do gola pogodila igrača Atalante i završila u mrežu za konačnih 1:1.

Međutim, Atalanta je osigurala kvalifikacije za Europa ligu, prvi put nakon 26 godina. Ekipa Gian Piera Gasperinija ima i četiri boda manje od Lazija, koji drži četvrto mjesto i izravni plasman u spomenuto natjecanje. 

S druge strane, Milan nastavlja borbu za šesto mjesto zajedno s Fiorentinom i Interom, a trenutačno ima bod više od rivala iz Firence. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.