NBA

Miami zaprepastio NBA u posljednjim minutama prijelaznog roka, Vučević u Chicagu

AP Photo/Chris O'Meara/Guliver

ZAVRŠIO je rok za razmjene igrača u NBA ligi. Na Indexu ste mogli uživo pratiti njegove posljednje sate.

Najveća zvijezda koja je promijenila klub je Crnogorac Nikola Vučević, koji je iz Orlanda prešao u Chicago, ali najveća priča odvijala se u posljednjim minutama.

Victor Oladipo, središnji dio paketa koji su Houston Rocketsi u siječnju dobili kao odštetu za Jamesa Hardena, završio je u Miamiju u zamjenu za Kellyja Olynyka i Averyja Bradleyja te pravo na razmjenu budućeg izbora na draftu.

U nastavku pogledajte sve trejdove posljednjeg dana roka.

20:35 Orlando dobio i otpustio igrača

Trejd Evana Fourniera iz Orlanda u Boston je proširen jer Celticsi nisu imali slobodno mjesto u rosteru pa su Magicu uz spomenute pickove poslali i veterana Jeffa Teaguea, kojem je Orlando već javio da ne mora dolaziti.

20:30 San Antonio doveo igrača Warriorsa

Manji trejd napravili su San Antonio Spursi, koji su doveli Marqueesea Chrissa iz Golden Statea i tako Warriorsima uštedjeli nešto novca.

20:25 Nevjerojatno što je Miami učinio Houstonu!

Pat Riley zaista je genijalac! Doveo je igrača Oladipova kalibra, a nije se morao odreći ni jedne mlade zvijezde. U Houston je poslao veterane Kellyja Olynyka i Averyja Bradleyja. Diskutabilno je je li Portland dao više za Normana Powella. Oladipo je bio najbolji igrač kojeg su Rocketsi dobili u velikoj razmjeni za Jamesa Hardena, a sad su ga pretvorili u dva neimpresivna veterana. Katastrofa za njihove navijače. 

20:20 Boston i Chicago razmijenili njemačke centre

Boston je poslao njemačkog centra Daniela Theisa u Bullse, a oni su im zauzvrat dali njemačkog centra Moa Wagnera kojeg su nekoliko sati ranije dobili od Wizardsa.

20:15 Što je Houston dobio zauzvrat?

Cijelo popodne Miami je pokušavao pronaći način da dovede Lowryja, a na kraju je doveo Oladipa, što nije loša alternativa. Još nije objavljeno koga i što je Miami poslao u Houston.

20:10 Lowry ostaje u Torontu

Iako su nizom manjih trejdova cijelo popodne pripremali teren za trejd Kylea Lowryja, Toronto Raptorsi zadržali su svoju legendu. San Antonio Spursi objavili su da je LaMarcus Aldridge i dalje njihov član.

20:05 Oladipo u Miamiju

Cijelo popodne nije bilo glasina o Victoru Oladipu, a onda je odjedanput završio u Miamiju. Nekadašnji All-Star kojem je ozljeda usporila karijeru Miami je isticao kao željeno odredište i želja mu se ispunila.

20:05 Charlotte doveo beka iz Golden Statea

U posljednjim minutama prijelaznog roka Charlotte Hornetsi doveli su Brada Wannamakera iz Golden State Warriorsa.

20:00 Drummond ostao u Clevelandu

Andre Drummond ostao je u Clevelandu i bit će glavna zvijezda buyout tržišta nakon raskida ugovora.

20:00 Gotovo!

Rok za razmjene je završio. Čekamo informacije o trejdovima obavljenima u zadnji čas.

19:55 Dončić za suigrača dobiva vrhunskog šutera

Pelicansi nisu dobili zadovoljavajuću ponudu za Lonza Balla, ali JJ Redick je prešao u Dallas zajedno s talijanskim centrom Nicolom Mellijem. Mavsi su u New Orleans poslali Jamesa Johnsona, Wesa Iwundua i izbor druge runde drafta.

19:55 Toronto oslobodio još jedno mjesto

Raptorsi su oslobodili još jedno mjesto u rosteru trejdom Terrencea Davisa u Sacramento za izbor druge runde. Izgleda da će za Lowryja dobiti tri igrača...

19:40 Još samo dvije dileme

Dvadeset minuta prije isteka roka najveće je pitanje hoće li Kyle Lowry ostati u Raptorsima, ili će otići u Miami, Philadelphiju ili Lakerse te hoće li Houston pronaći novi dom Victoru Oladipu.

19:25 Clippersi dovode Ronda

Glavna potreba LA Clippersa u borbi za naslov je još jedan razigravač, a cijelo popodne pregovaraju s Atlanta Hawksima kako bi doveli Rajona Ronda i čini se da su se konačno dogovorili. U Atlantu će Lou Williams, sinonim za najboljeg šestog igrača lige, koji igra najslabiju sezonu karijere, kao i dva buduća izbora druge runde drafta. Sweet Lou odlazi kući, a genijalni prgavac Rondo, koji je prošle sezone bio prvak s Lakersima, bit će značajno pojačanje za drugi klub iz Los Angelesa u doigravanju.

19:10 Raptorsi pripremaju teren za odlazak Lowryja

Raptorsi su napravili još jedan trejd, ali Lowry je i dalje u momčadi. Poslali su šutera Matta Thomasa u Utah Jazz u zamjenu za izbor druge runde drafta. Time su Raptorsi otvorili mjesto u rosteru, vjerojatno kako bi mogli primiti igrača više o dealu za Lowryja. Trenutačno pregovaraju s Lakersima, Miamijem i Philadelphijom. Bojan Bogdanović dobio je novog suigrača kojem je šut za tricu najjače, ako ne i jedino oružje.

18:55 Ulazimo u posljednji sat prijelaznog roka

U posljednjih pola sata zavladalo je zatišje, osim ako netko nije ukrao telefon Adrianu Wojnarowskom. Ulazimo u posljednji sat roka za razmjene. Još se čeka sudbina Kylea Lowryja, Victora Oladipa i nekih igrača nižih kvalitativnih kategorija.

18:20 Oklahoma City ima neviđenu količinu pickova

S dva nova izbora druge runde drafta, koje je dobio u razmjeni Georgea Hilla, Oklahoma City Thunder povećao je svoju ionako impozantnu zalihu. Trenutačno ih ima 34 u sljedećih sedam godina, dakle 20 više nego što bi ih imao bez trejdova Paulea Georgea, Russella Westbrooka, Chrisa Paula i drugih zvijezda i zvjezdica koje su posljednjih godina prošle kroz klub.

18:10 Portland se pojačao tamo gdje je već jak

Portlandova akvizicija Powella pomalo je iznenađujuća jer se radi o izvrsnom šuteru koji ove sezone pogađa 43.9% trica iz više od 250 pokušaja, ali Blazersi takve već imaju u Lillardu i McCollumu te je bilo logičnije očekivati da pokušaju dovesti svestranog defenzivca poput Gordona. No Powellov trejd je zasad najveći danas nakon onog Vučevićevog u Bullse.

17:50 Sixersi doveli pričuvnog razigravača

Philadelphia je dovela iskusnog beka Georgea Hilla iz Oklahoma Cityja, a u Thunder poslala Tonyja Bradleyja i dva izbora druge runde drafta. U trejd su uključeni i New York Knicksi, koji su Oklahomi postali Austina Riversa, a dobili Terrencea Fergusona iz Sixersa. Iggy Brazdeikis iz Knicksa je završio u Philadelphiji. Dolazak Hilla možda znači da su Sixersi odustali od Lowryja.

17:50 Toronto trejdao beka, ali ne Lowryja

Toronto Raptorsi poslali su Normana Powella u Portland za Garyja Trenta i Rodneyja Hooda. Powell je ozbiljno pojačanje za Portland, igra sezonu karijere, ali na kraju sezone mu istječe ugovor, a Raptorsi mu ne žele jamčiti veliku povišicu kakvu će tražiti. Zauzvrat su Kanađani s privremenom adresom u Tampi dobili dva šutera, od kojih bi 22-godišnji Trent mogao postati dio njihovih dugoročnih planova. Zanimljivo, njegov je istoimeni otac 1998., nekoliko mjeseci prije njegova rođenja, odigrao 13 utakmica za Raptorse.

17:45 Bjelica ide u Miami

Miami je iz Sacramenta doveo srpskog visokog šutera Nemanju Bjelicu u zamjenu za malo korištene Moea Harklessa i Chrisa Silvu.

17:40 Bullsi trgovali i s Washingtonom

Nakon što su doveli Vučevića, Chicago Bullsi napravili su još jednu razmjenu. U Washington su poslali Daniela Gafforda i Chandlera Hutchinsona, a od Wizardsa dobili Troya Browna i njemačkog centra Moritza Wagnera.

17:30 Ode i Gordon, Denver sve jači

I treća zvijezda Orlanda ima novi klub. Poput JaValea McGeeja, Aaron Gordon ide u Denver Nikoli Jokiću. Gordon je tip igrača kakvog su Nuggetsi prošle sezone imali u Jeramiju Grantu, a kakav im je ove sezone nedostajao.

Magic će dobiti iskusnog beka Garyja Harrisa, koji je u razmjeni zbog visokog ugovora od 19 milijuna dolara, rookieja  RJ-a Hamptona i izbor prve runde drafta. Naknadno je javljeno da u Denver ide i šuter Gary Clark.

17:15 Što radi Orlando?

Dvije najveće Orlandove mlade zvijezde su ozlijeđene, Jonathan Isaac i Markelle Fultz neće igrati do iduće sezone, a ova je otišla u nepovrat. Magic je pretposljednji na Istoku, bez realne šanse da se uključi u borbu za doigravanje, te je krenuo u potpuni remont.

Za Vučevića su dobili mlađeg centra u Carteru, a Porteru istječe ugovor te će dodatno osloboditi prostor pod salary capom. Dva izbora prve runde, koja neće biti sasvim niska jer su Bullsi i dalje tek osrednja momčad, bit će im vrlo važna u rekonstrukciji.

A pomoći će i ova dva druge runde koja su dobili za Fourniera. U sljedeća nepuna tri sata očekuje se i odlazak Gordona, koji je sve bliže Denveru, a možda i Rossa i Bircha.

16:40 Fournier u Boston

Izgleda da će Boston ipak dovesti igrača Orlanda, ali ne Gordona, nego Fourniera. Prema prvim informacijama, Celticsi će se odreći samo dvaju izbora druge runde drafta, ali pregovori još traju i moguće je da se u razmjenu uključi i treći klub.

Celticsi su prije početka sezone ostali bez Gordona Haywarda, a zauzvrat dobili tek "trade exception" od 28.5 milijuna dolara, svojevrsno jamstvo koje u roku od godinu dana mogu upotrijebiti u drugom trejdu, bez obzira na visinu plaće igrača kojeg dovode. Upravo dio tog jamstva upotrijebit će za unošenje 17.15 milijuna vrijednog ugovora Fourniera, koji bi trebao zakrpati rupu nastalu Haywardovim odlaskom, a definitivno će biti ozbiljno ofenzivno pojačanje druge postave.

16:15 Orlando bi mogao promijeniti pola momčadi

Orlando još nije gotov s trgovanjem. Očekuje se da će do kraja dana nove sredine pronaći i Aaron Gordon i Evan Fournier, a možda i Terrence Ross i Khem Birch. Za Gordona je dugo zainteresiran Boston, a za Francuza su zagrizli Knicksi.

16:05 Nikola Vučević nakon devet godina odlazi iz Orlanda

Wojnarowski javlja kako je Orlando pristao trejdati svojeg All-Star igrača, Crnogorca Nikolu Vučevića, u Chicago Bullse. S njim će otići i Nigerijac Al-Farouq Aminu, a u Orlando dolaze Otto Porter, Wendell Carter i dva izbora prve runde drafta.

Ipak se dogodio veliki trejd, i to skoro četiri sata prije isteka roka. Nikola Vučević napušta Orlando nakon devet godina i odlazi u Bullse, koji također nisu vrhunska momčad, ali barem se bore za doigravanje. 

15:40 Raptorsi još nisu dobili razlog da se rastanu s Lowryjem

Najveća priča dana je Kyle Lowry, vjerojatno najveći Raptor svih vremena. Momčad iz Toronta ove sezone igra u Tampa Bayu kako bi se izbjegle komplikacije s karantenom po prelasku kanadske granice, a jučer je prekinula niz od devet poraza. Lowry je u posljednjoj godini ugovora, a klub na prekretnici jer ove sezone nije kandidat za visoke dosege. 

Svoju legendu razmijenit će isključivo ako dobije zadovoljavajuću ponudu, i to od kluba koji Lowry odobri. Najizgledniji kandidati su njegova rodna Philadelphia i Miami u kojem igra njegov veliki prijatelj Jimmy Butler. No zasad ni jedni ni drugi nisu poslali ponudu koja bi zadovoljila Raptorse, a to je kombinacija mladih talenata i pickova na draftu.

15:10 Denver doveo bolju pričuvu Jokiću

Tek što smo se uključili u praćenje trejdova uživo, evo jednog. Adrian Wojnarowski objavio je da su Denver Nuggetsi iz Clevelanda doveli iskusnog centra JaValea McGeeja u zamjenu za centra Isaiju Hartensteina i dva zaštićena buduća izbora druge runde drafta. 

Za McGeeja se znalo da će danas promijeniti klub jer Cavsi imaju mlađih centara kojima žele dati priliku, a McGee je tražena roba među pretendentima za titulu zbog iskustva, niskog ugovora i obrambenih kvaliteta. Nekad najpoznatiji kao zvijezda Shaqtin' A Foola, McGee se vraća u klub za koji je igrao od 2012. do 2015 i koji će svakako s njim biti jači nego dosad, pogotovo u obrani pod košem.

15:00 U akciju je prvi krenuo Sacramento

Prvi trejd dana napravili su Detroit i Sacramento. Pistonsi su Kingsima poslali beka Delona Wrighta u zamjenu za beka Coryja Josepha i dva izbora druge runde drafta. Sacramento je dobio pouzdanu pričuvu za svoju zvijezdu De'Aarona Foxa, a Pistonsi će se na kraju sezone riješiti Josephova ugovora, dodatno otvoriti prostor pod salary capom, a jedan pick moći će iskoristiti već ove godine.

Sacramento je dan ranije doveo i Mfiondua Kabengelea iz LA Clippersa, koji su se riješili njegove plaće i otvorili mjesto u rosteru, vjerojatno za novog igrača na buyout tržištu.

Uoči posljednjih sati prijelaznog roka

Niti jedan od hrvatskih košarkaša nije u ozbiljnim glasinama te bi sva četvorica trebala ostati u svojim sadašnjim klubovima, osim ako se oni ne odluče na neki veliki trejd i pošalju ih drugom klubu kako bi se ujednačile plaće razmijenjenih igrača po pravilima salary capa.

U takvom bi raspletu novi klub mogli dobiti Ivica Zubac ili Luka Šamanić, dok odlasci Bogdanovića iz Utah Jazza i Darija Šarića iz Phoenix Sunsa nisu nimalo izvjesni.

Najveća imena koja bi posljednjeg dana roka mogla promijeniti klub su bivši All-Star igrači Kyle Lowry iz Toronta, Victor Oladipo iz Houstona i Andre Drummond iz Clevelanda, LaMarcus Aldridge i DeMar DeRozan iz San Antonija, a možda u nekom ludom raspletu i Crnogorac Nikola Vučević iz Orlanda.

Najzanimljivije će biti ispratiti što će raditi kandidati za naslov. Brooklyn Netsi, Philadelphia 76ersi, Miami Heat i Boston Celticsi na Istoku te, prije svih, LA Clippersi na Zapadu smatraju da im treba još jedan djelić slagalice. LA Lakersi vjerojatno će pokušati napraviti neki kozmetički trejd kako bi lakše preživjeli razdoblje bez ozlijeđenih LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa. Dallas Mavericksi spremni su razmijeniti doslovno bilo koga osim Luke Dončića.

Neki od spomenutih igrača, poput Drummonda, možda danas i ne dobiju novi klub, ali će svakako nakon završetka roka raskinuti ugovor s aktualnim i biti slobodni pronaći novu sredinu na tzv. buyout tržištu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.