"Messija smo na terenu udarali svi po malo, ali je najbolji u povijesti"

Foto: Getty Images / Guliver Image

POSLJEDNJIH desetak godina nogometna javnost gotovo svakodnevno vodi raspravu tko je najbolji igrač u povijesti.

Na to pitanje odgovorio je i iskusni 36-godišnji brazilski veznjak Felipe Melo koji se naklonio Lionelu Messiju.

"Messi je jedinstven igrač. Kad smo igrali protiv Argentine dogovarali smo se u svlačionici da ga svi čuvamo na terenu i svi pomalo udaramo. Njega možete možda samo usporiti jer ne postoji način da ga zaustavite u potpunosti", priznao je Melo u razgovoru za argentinski Clarin.

"Mislim da je Leo najbolji u povijesti. Nisam gledao Pelea kako igra i imam daleke uspomene iz Italije devedesetih kad je igrao Maradona. Ovdje u Brazilu govore da je Zico bolji od svih. Međutim, igrao sam protiv Messija i to je nevjerojatan igrač. Cristiano Ronaldo vam može zabiti pet golova na utakmici, ali je Leo kompletniji igrač. Jedinstven je", naglasio je Melo.

Bivši igrač Fiorentine, Juventusa, Galatasaraya, Intera, a sada član Palmeirasa usporedio je europski i južnoamerički nogomet.

"Postoje različite škole. U Engleskoj gledatelji na svaki kontakt vrše pritisak na suca, ali suci dopuštaju kontakt igru. No, zato u Španjolskoj za isti duel dobivate crveni karton. U Brazilu neki suci puštaju, a neki odmah isključuju igrače nakon jačih startova. Često me brazilski suci isključuju, ali zato argentinski nekad i ne dosude prekršaj ili penal. Zato obožavam Copa Libertadores kada oni sude", zaključio je Melo. 

Embed from Getty Images

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.