MESSI ZA POVIJEST Izjednačio rekord najvećeg golgetera svih vremena i postao najbolji strijelac u 2017.

Foto: Getty Images/Guliver Image

RAKITIĆ je na lijevom boku stisnuo Ruiza koji zato griješi i umjesto suigraču, loptu šalje Busquetsu, a ovaj iz prve proigrava Messija.

On u naletu prema golu prvo "vezuje u čvor" obojicu suparnika koja mu kreću u susret, nakon čega se Ruiz i Gonzalez sudaraju i padaju, a Messi sam izlazi pred golmana Asenja kojeg buši ljevicom.

Tako je u 83. minuti postavio konačan rezultat Villarreal - Barcelona 0:2 u 15. kolu La Lige. Ali Messi nije ovim golom samo donio njegovu klubu važnu pobjedu na teškom gostovanju i tako mu omogućio da i dalje ima velikih osam bodova prednosti na vrhu pred Realom.
 
Messiju je 18. gol ove sezone bio već 49. zgoditak u svim natjecanjima u 2017., čime je postao najbolji strijelac u pet najjačih europskih liga ove godine. Pretekao je Cavanija koji je postigao 48 golova, nakon čega slijede Kane i Lewandowski (43) te Aubameyang i Ronaldo s po 40 golova.
Messi je zgoditkom Villarrealu ostvario još jedan golgeterski podvig. To mu je bio čak 525 pogodak za Barcelonu, čime je izjednačio rekord Gerda Mullera.
 
Der Bomber je za Bayern postigao onoliko koliko od sinoć za Barcelonu ima Messi. Argentinski as dostigao je njemačkog po broju golova postignutih za jedan gol. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.