Messi je najbolji svih vremena, ali nije najveći. Najveći ikad je Maradona

Foto: Epa

ARGENTINA je osvojila Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Leo Messi je napokon došao do titule prvaka svijeta. U najluđem finalu u povijesti (3:3 do penala) Argentina je nakon boljeg izvođenja penala srušila Francusku i treći put je osvojila naslov najbolje ekipe na svijetu. Finale, ali i cijeli turnir je za Index komentirao Krunoslav Rendulić.

Sumnjali smo, a dobili smo možda i najbolji SP ikad 

Spektakularno finale za kraj spektakularnog Svjetskog prvenstva. Mnogi su sumnjali, uključujući i mene, kakav će biti Mundijal zimi, na kraju se pokazalo da je organizacijski i u svakom drugom pogledu bio sjajan. Čak je i ovaj neobičan, zimski termin ispao super.

Gledali smo odlične i zanimljive utakmice, a čitava ova slika dočeka Hrvatske, slavlja Messija i Argentine upotpunjuje pravu božićnu sliku. Ovo je bilo prvo prvenstvo zimi, ali sad kad vidim kako je ispalo, ne bih se čudio da ne bude zadnje. 

Ludnica u produžecima, obje ekipe su izgledale poput dva boksača na izmaku snaga koji traže nokaut

Argentina je u finalu do prvog gola Francuske kontrolirala utakmicu, bili su apsolutno dominantni i izgledalo je kao da će bez ikakvih problema osvojiti naslov. A onda su skoro sve prosuli u samo dvije minute. Nevjerojatan pad koncentracije ih je doveo u ogromne probleme i to su skupo platili. U produžecima je moglo biti svašta.

Ne sjećam se kad sam gledao zanimljivije i luđe produžetke. Na trenutke su mi obje reprezentacije djelovale poput dva boksača koja jedva stoje na nogama i udaraju iz sve snage tražeći nokaut. Na kraju, kad se sve zbroji i oduzme, Argentina je zasluženo osvojila naslov prvaka.

Messi je najbolji svih vremena, ali nije najveći. To je Maradona 

E sad, je li Messi ovim naslovom prvaka postao GOAT? Ne znam, najbolji igrač svih vremena je, to je sigurno i bez ikakve dvojbe, ali za mene najveći nije. Po meni je Maradona i dalje najveći. Diego je bio narodski čovjek, netko tko je igrao i živio za mase, za navijače, Messi je više introvert.

To što je Maradona napravio s Napolijem kad je tamo došao, ne znam bih li to mogao i s čim sličnim usporediti. Napulj je tada bio nogometno selo u najjačoj ligi svijeta. To je kao da Messi danas s Monzom osvoji Ligu prvaka. Nešto neviđeno. Premda mislim da je nemoguće uspoređivati igrače iz različitih era i da je jako teško secirati tko je najveći, za mene bi i dalje to ostao Maradona. 

 

Mbappe je monstrum

Što se tiče Mbappea, on nije igrač, on je monstrum. Nevjerojatno je kako je sposoban u dvije minute preokrenuti utakmicu i dotući protivnika. Mbappe ima sve predispozicije da u budućnosti dostigne Messija i, tko zna, možda ćemo za 20 ili 30 godina imati rasprave je li on najveći svih vremena. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.