Medvjedi izvukli "bod" protiv najskuplje momčadi lige: Red Bullu pobjedu donio zlatni gol

HOKEJAŠI Medvešćaka stigli su do vrlo vrijednog boda protiv najskuplje momčadi EBEL lige, Red Bulla iz Salzburga. Nakon 60 minuta bilo je 4:4, da bi u Austrijanci u produžetku slavili zlatnim golom. Nažalost ovo je i šesti poraz Medvjeda u nizu iako su igrači Enija Sacilotta zahvaljujući neodlučenom ishodu u osnovnom dijelu barem uhvatili barem bod, baš kao i dva dana ranije u ogledu s mađarskom Albom Volan.

Ipak, treba istaknuti da su se domaći hokejaši, nošeni ponovno punom Ledenom dvoranom, herojski borili protiv objektivno boljeg protivnika. U nekoliko su se situacija vraćali iz rezultatskog minusa, da bi uoči posljednje dionice čak stigli i do vodstva. Nažalost, i ovaj put se pokazalo da miljenicima zagrebačke publike nedostaje nekoliko igrača da bi ravnopravnije nastavili trku u iznimno jakoj EBEL ligi. Spremniji i s dužom klupom, Austrijanci su stigli najprije do izjednačenja 4:4, a zlatnim bodom u produžetku i do drugog boda.

Herojska borba

Medvjedi su odmah, od samog starta, krenuli vrlo odlučno. Vidjelo se da pred svojom publikom silno žele zaustaviti neugodan niz od pet poraza u nizu koji je bacio sjenu na sjajan početak prvenstva. Ipak, bolju igru u prvih deset minuta nisu uspjeli materijalizirati. Iako su u dva navrata imali igrača više na ledu, Austrijanci su se uspjeli obraniti, a pak nije htio gostujuću u mrežu. U jeku domaćih napada stigao je hladan tuš. Jedna nespretna greška koštala nas je u 7. minuti rezultatskog minusa. Strijelac za Red Bull bio je Michael Schiechl.

Tek je treći igrač više Medvjedima donio prvi pogodak. Igrala se 15. minuta, a gol je postigao Mike Ouellette nakon sjajne solo akcije. Prošao je po lijevoj strani ispremiješavši cijelu obranu Salzburga i na koncu s puno stila donio izjednačenje.

I ovaj put je momčad Medvešćaka izdala snaga na kraju trećine pa su Austrijanci ponovno poveli prije odlaska na odmor iskoristivši protivnikovu dekoncentraciju. U 18. su minuti dva Medvjeda neobjašnjivo ispala i Michaelu Siklenki nije bilo teško zabiti.  Tristan je praktički ostao na streljani, a hokejaš Red Bulla je snažno poentirao. Gol je došao u najgore moguće vrijeme kada su misli domaćih hokejaša već bile u svlačionici.

Start u drugoj trećini ponovno je bio furiozan za domaćine, a ovaj puta su ljubimci Ledene dvorane uspjeli poentirati već nakon četiri minute. Izjednačenje i 2:2 donio je svojim četvrtim pogotkom u prvenstvu John Hecimovic. Iskoristio je jedno sjajno dubinsko proigravanje i matirao austrijskog golmana u dva poteza. Radost niti ovaj put nije dugo trajala, samo sedam minuta kasnije hokejaši iz Mozartovog grada stigli su do prednosti preko Kelseyja Wilsona, a Medvjedima je predstojao novi lov za "Crvenim bikovima".

Preokret u dvije minute

Tada je uslijedio potpuni prekoret domaćina u dvije minute. Pritisak Medvješćaka i sjajna podrška pune Ledene dvorane urodili su plodom u 13. minuti druge dionice. Domaći su iskoristili igrača više i akcijom u tri poteza došli do novog izjednačenja preko Robbyja Sandrocka. Još se slavlje nije niti stišalo, a Medvjedi su ponovno ugurali pak u austrijsku mrežu. Ovaj puta Ledenu je razveselio Ouellettea za 4:3.

Kraj trećine obilježila je grčevita borba da bi se sačuvala prednost uoči posljednje dionice. Austrijanci su zaradili i igrača više, a pogodili su i stativu, no Medvešćak se nekako uspio obraniti i u posljednjih 20 minuta ući s prednošću.

Konstantan pritisak gostiju u zadnjoj trećini urodio je plodom u 52. minuti kada je Red Bull izjednačio drugim golom Wilsona. Do kraja se rezultat nije mijenjao i pred nama su bili produžeci. Kvaliteta i duža klupa presudili su Medvjedima. Zlatnim golom Matthias Trattnig je rastužio Ledenu dvoranu i donio svojoj momčadi pobjedu, a domaćinu šesti poraz u nizu.

EBEL liga, 9. kolo:

Medveščak – Red Bull Salzburg 4-5 (produžetak)

Jesenice – Klagenfurt 2-3

Olimpija – Linz 2-5

Villach – Alba Volan 2-1 (produžetak)

Redoslijed: 1. Villach 16 (+1), 2. Linz 13, 3. Graz 12 (-1), 4. Vienna 12 (-1), 5. RB Salzburg 10 (+1), 6. Alba Volan 9, 7. Klagenfurt 9, 8. Medveščak 9, 9. Olimpija 6, 10. Jesenice 3

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.