Mbappe ispisuje povijest. U ponedjeljak ruši rekord iz 1958. godine?

Foto: EPA

KYLIAN MBAPPE je utakmicu protiv Gibraltara iskoristio za novo upisivanje svog imena u povijest. U susretu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, u kojem je Francuska slavila 3:0, Mbappe je postignutim golom izjednačio rekord star 65 godina.

On se odnosi na broj golova koje je jedan francuski nogometaš postigao u istoj sezoni. Njegov ukupno 39. gol za reprezentaciju bio je ujedno i 53. u ovoj sezoni, što predstavlja izjednačenje rekorda Justa Fontainea iz 1958. Tada je Fontaine postigao 13 golova na Svjetskom prvenstvu, što je i danas rekord za jednog igrača. Odigrao je šest utakmica, a Francuska je osvojila broncu.

Naslovom najboljeg strijelca SP-a okitio se i Mbappe, koji je u Kataru postigao osam golova, a ukupno je za reprezentaciju u ovoj sezoni postigao njih 12. Bio je i najbolji strijelac francuskog prvenstva s 29 pogodaka, dok je kroz utakmice Lige prvaka zabio sedam, a u francuskom kupu 5 golova. Bude li zabio Grčkoj u ponedjeljak u nastavku kvalifikacija za Euro, preuzet će Fontaineov rekord.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.