Marko Popović i društvo izveli jedan od najluđih preokreta u povijesti košarke

Foto: Screenshot

KOŠARKAŠI Fuenlabrade su na nevjerojatan način okrenuli 1. utakmicu košarkaške Lige prvaka u gostima protiv Bamberga.

Španjolska momčad, za koju igra i naš Marko Popović, gubila je 82:74 točno 48,1 sekundu prije kraja susreta i malo tko je vjerovao da se nešto može promijeniti. No, prvo je O'Leary pogodio tricu za 82:77 i nakon brzog faula Tyrese Rice pogađa jedno slobodno bacanje i Španjolci su opet u napadu.

Na 32 sekunde do kraja Bellas pogađa koš uz prekršaj i stavlja slobodno bacanje za 83:80. Nakon toga Rice je ponovno na crti slobodnih bacanja i pogađa oba za 85:80 i činilo se da Fuenlabrada u zadnjih 26 sekundi ipak neće moći do potpuno preokreta. Ipak, Enyenga u brzom napadu uz nevjerojatnu dozu sreće pogađa tricu nakon što se lopta jako odbila od obruča i utakmica je ušla u penal-završnicu.

Nijemci pogađaju jedno slobodno, nakon čega Marko Popović stavlja oba za 86:85, da bi 3,6 sekundi prije kraja na crtu slobodnih bacanja stao Poursanidis za Fuenlabradu pri rezultatu 88:85 za domaće. Ono što je uslijedilo rijetko se viđa. Grk je pogodio prvo bacanje i onda, očekivano, nabio loptu u obruč u nadi da će je uhvatiti netko od njegovih suigrača.

Domaći igrač je u želji da je izbije ispred Španjolaca dodirnuo loptu i poslao je u aut pa je Fuenlabrada imala zadnji napad pri rezultatu 88:86. Loptu je uhvatio Francisco Cruz i spretno, preko ramena s osam metara, pogodio za veliko slavlje i konačnih 88:89.

U zadnjih 48 sekundi pala su čak 23 koša od čega su Španjolci zabili 15...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.