Ten Hag traži alternativu za De Geu. United besplatno dovodi Švicarca?

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER UNITED nastavlja projekt reizgradnje ekipe pod vodstvom trenera Erika ten Haga, a klub bi uskoro trebao promijeniti i vlasnike budući da ga je obitelj američkih oligarha Glazera odlučila prodati. Jedan od bitnih elemenata za uspostavljanje sustava nizozemskog trenera je dolazak golmana koji zna igrati nogom.

David De Gea nerijetko briljantno brani na liniji, ali je u distribuciji lopte iz zadnje linije često igrač manje. Prema pisanju ESPN-a, United je zato bacio oko na Yanna Sommera, 33-godišnjeg golmana Borussije Mönchengladbach i švicarske reprezentacije.

Sommeru na ljeto istječe ugovor s njemačkim prvoligašem u kojem je proveo proteklih osam godina karijere nakon trofejnog razdoblja u Baselu. Godinama ga se smatra jednim od najpodcjenjenijih golmana svijeta. Razlog tome je možda što igra u klubu iz malog grada, koji nije popularan izvan Njemačke, ali Sommer je njegova najveća konstanta.

Uz igru nogom posjeduje elitne refleksne sposobnosti. Dva puta je proglašen švicarskim nogometašem godine, svojim obranama penala (između ostalih i Mbappéu) izbacio je Francuze s Europskog prvenstva, a protiv Bayerna je ove sezone upisao nestvarnih 19 obrana, čime je postavio svjetski rekord.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.