Manchester City proširuje stadion i pretvara ga u luksuzno odmaralište

Foto: Profimedia

GRADSKO vijeće Manchestera odobrilo je Cityju plan proširenja stadiona Etihad, prilikom kojeg će kapacitet za gledatelje narasti na 62.000 mjesta, ali to će biti samo jedna posljedica projekta vrijednog ukupno 350 milijuna eura.  

Etihad više neće biti samo nogometni stadion nego i odredište za odmor jer je u planu i izgradnja hotela s 400 ležajeva, kao i televizijskog studija, šetnice na krovu i navijačke zone koja može primiti do 3000 ljudi. Očekuje se da će projekt otvoriti 3000 novih radnih mjesta, uključujući 1795 stalnih, te godišnje donositi 80 milijuna eura u ekonomiju šireg područja Manchestera. 

Radovi do kolovoza 2025.

"Oduševljeni smo što je Gradsko vijeće odobrilo klupski plan za stvaranje najboljeg mogućeg navijačkog iskustva te pretvaranje Etihada u cjelogodišnje odredište za zabavu i odmor", rekao je Danny Wilson, voditelj Cityjeva projekta.

Radovi će početi u studenom ove godine, a plan je da budu gotovi do kolovoza 2025., odnosno do početka te premierligaške sezone. Radovi će obuhvaćati samo sjevernu tribinu stadiona, koja će biti proširena za 7900 mjesta i podići ukupni kapacitet na 61.968.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.