Mamićeva ruka nakon amputacije Perkovića: Smijenjen je legalno, ali ne razumijem se u propise

NAKON što je na izvanrednoj telefonskoj sjednici Zagrebačkog nogometnog saveza predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković smijenjen s mjesta predstavnika ZNS-a na sudbonosnoj skupštini HNS-a koja je raspravljala o radikalnom smanjenju lige, razgovarali smo s Božidarom Šikićem, direktorom Lokomotive i bivšim direktorom Dinamove omladinske škole koji je ekspresno, umjesto Perkovića, instaliran za skupštinara koji je dao glas za prijedlog o smanjenju lige.

Treba li reći da je Perković maknut zato što se zalagao za Ligu 16, dok je Šikić na liniji Zdravka Mamića, predsjednika ZNS-a u ostavci, koji je glavni ideolog Lige 10?

Da je Perković smijenjen preko noći i putem telefona, otkrio je Reno Sinovčić. Predsjednik Dragovoljca želio je ipak doći na skup i izreći svoje mišljenje, ali zaštitari mu nisu dali da prisustvuje summitu u Sheratonu:

"Istina je da sam smijenjen na jednoj smiješnoj telefonskoj sjednici. Nigdje, ni u jednom statutu niti poslovniku ZNS-a ne stoji da tajnik Saveza može voditi takvu sjednicu. No, upravo se to dogodilo. Telefonski su me smijenili na sjednici koju je vodio Ivica Šparovec. Ljudi su odradili ono što su mislili da trebaju odraditi. Ovo nema veze niti s demokracijom, ovdje čovjek jednostavno ne smije misliti svojom glavom", izjavio je Perković za Index.

Nakon toga, na skupštini smo svjedočili nemilim scenama i javnim ispovijedima skupštinara koji su otkrili kako su proteklih dana bili izloženi intenzivnim pritiscima da glasaju za Ligu 10.

"Ne znam otkud vam te "nemile scene" jer ja o njima stvarno ništa ne znam. Gospodin Perković ima pravo na svoje mišljenje, ali cijela procedura i sve s njegovim opozivom i delegiranjem mene kao predstavnika Zagrebačkog nogometnog saveza na Skupštini HNS-a, provedeno je legalno", komentirao je Božidar Šikić.

Nije li uobičajeno da dan prije skupštine savez na telefonskoj sjednici smijeni predstavnika na toj skupštini?


"Telefonska sjednica ZNS-a je održana i na njoj je odlučeno da njegov predstavnik neće biti on nego ja. Ponavljam, Perković ima pravo na svoje mišljenje, ali ja se i ne razumijem dobro u te propise."

Zbog čega je Perković smijenjen?

"Ne bih htio o tome, ali recimo ovako: ako jedan savez ima svoj stav, onda njegov predstavnik mora imati isti stav."

Znači stav gospodina Perkovića se nije poklapao sa stavom ZNS-a?

"Vjerojatno ne."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.