ODLAZAK SARAČA

Mamić prije utakmice stigao na sprovod Saraču. Bili su Balić, Pako i drugi velikani

Foto: Index, Hina, Pixsell

TRENER DINAMA Zoran Mamić bio je među stotinama ljudi koji su danas poslijepodne u 15 sati došli na zagrebački Mirogoj kako bi posljednji put pozdravili Zlatana Saračevića, rukometnu legendu i omiljenog Zagrepčanina.

> VIDEO Uz Saračev lijes je generacija iz Atlante. Igračice Podravke donijele crveni šal i ruže

Rođeni Banjalučanin, koji je pisao povijest hrvatskog rukometa i osvojio prvu hrvatsku zlatnu olimpijsku medalju u Atlanti 1996. godine, preminuo je u nedjelju od zatajenja srca u 60. godini. Ispratile su ga sve generacije i mnogobrojni bivši suigrači, kolege i rukometaši koje je trenirao. Uz lijes je stajala generacija iz Atlante. 

Posljednje govore čitali su Saračev suigrač i zamjena iz Atlante Zoran Mikulić te predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac. Mikulić nije mogao zaustaviti suze dok je govorio da je Saračević imao srce veliko kao Sljeme, te da za nikog nikada nije imao ružan pogled, samo ogroman osmijeh.

"On nas je uvijek sve okupljao, bio je dobri duh i mislim da on ne može umrijeti. Složili smo se svi oko toga, to nije moguće", rekao je u emotivnom govoru Mikulić.

Trener Dinama Zoran Mamić stigao je na sprovod prije važne utakmice Dinama protiv Krasnodara koja na Maksimiru kreće u 21 sat, a ulog je proljeće u Europi.

Ivano Balić došao je s društvom iz Splita i bivšim kapetanom Perom Metličićem. Igor Vori bio je tu kao direktor HRS-a u delegaciji Saveza, a Pako Ćavar, Božidar Jović, Valter Matošević, Alvaro Načinović i drugi stajali su uz Sarača na posljednjem ispraćaju.


Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.