Ruska zvijezda bolesnog dječaka pozvala na utakmicu, posvetila mu hat-trick i poklonila svu opremu

Foto: Twitter

MALO koji sport je toliko involviran u zajednicu i tako spojen sa svojim navijačima kao hokej. Najjača liga na svijetu godinama pomaže siromašnima, bolesnima i djeci, a NHL je i sinoć u Torontu pokazao kako sportaši češće mogu napraviti jednu malu gestu koja će nekom navijaču, a u ovom slučaju djetetu, biti uspomena za cijeli život.

Život koji je 13-godišnjem Kanađaninu Alexu Lueyu dosad bio izrazito težak, a malo je nedostajalo da puno prerano i završi. Alex je bolovao od osteosarkoma, najčešćeg oblika raka kostiju, no uspio se izliječiti i, barem zasad, zloćudnih stanica u njegovu organizmu više nema. Alex je veliki hokejaški fan, a idol mu je Rus Aleksandar Ovečkin, jedan od najboljih hokejaša današnjice. Luey se bavio hokejom, ali su mu zbog bolesti morali amputirati desnu nogu, no i s protezom nije želio odustati od svojeg omiljenog sporta.

Njegovu priču prvo su čuli u NHL-u, pa u Washington Capitalsima pa ju je na kraju čuo i sam Ovečkin koji se u suradnji sa svojim klubom pobrinuo da njegov mali imenjak dobije posebni tretman na jednoj utakmici i upozna njega i cijelu momčad. Dječak, inače iz gradića Niagara Falls u Ontariju, bio je u listopadu gost emisije Hometown Hockey u kojoj ga je voditelj iznenadio Ovečkinovom videoporukom.

"Hej, Alex, ovdje tvoj prijatelj Ovie. Čujem da si pobijedio rak i ja te pozivam na utakmicu u Torontu sljedećeg mjeseca. Jedva čekam da se vidimo", rekao je Ovečkin nakon čega je Alex briznuo u plač od uzbuđenja.

No to nije bilo ništa u usporedbi s onime što su mu Capitalsi i Ovečkin priredili sinoć u Torontu. Luey je bio poseban gost momčadi. Prije utakmice družio se s Ovečkinom kraj leda, a imao je i čast pročitati početnu postavu igračima u svlačionici na veliko oduševljenje svih prisutnih.

Ovečkin mu je prije utakmice obećao da će zabiti gol za njega. Obećanje je i održao. U 13. minuti zabio je krasan gol za vodstvo Capitalsa i okrenuo se prema tribini gdje je Alex sjedio i mahnuo mu. Da stvar bude bolja, Ovečkin je zabio hat-trick i sve golove posvetio je upravo njemu. Oduševljeni dječak se nakon trećeg gola rasplakao od sreće, a kamere su snimile kako ga otac grli.

"Alex je bio naš najbolji igrač večeras. Nadam se da više neće imati nikakvih problema, a ja sam sretan ako sam ga razveselio", rekao je Ovečkin, a trener Capsa Barry Trotz je dodao:

"Alex [Luey] je zaslužan za ovu pobjedu. Strašno je motivirao igrače prije utakmice, ovo je njegova pobjeda. Postava koju je pročitao prije utakmice bila je drukčija od moje, a imao je nekih odličnih rješenja".

Ovečkin je imenjaku nakon utakmice potpisao i darovao ručnik, kacigu, rukavice i palicu, a momčad mu je dala kacigu koja se inače dodjeljuje igraču utakmice.

"Ne mogu vam opisati kako se osjećam. Napravio je nevjerojatnu stvar za momčad, ali i za mene. Presretan sam", kratko je rekao impresionirani Luey ispred svlačionice nakon utakmice.

"Hokej nekad shvaćamo preozbiljno. U svijetu ima puno ozbiljnijih stvari od toga. Ovo su bili nezaboravni trenuci i za nas i za jednog dječaka koji nas nikada neće zaboraviti", rekao je Barry Trotz.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz hokej, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: hokej

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.