Makarska slavi: Novo Vrijeme je prvak Hrvatske u futsalu pobjedom nad favoritom Splitom

NOVO VRIJEME APFEL u Makarskoj je nakon produžetaka s 5:2 (1:1) pobijedilo Split Tommy u četvrtoj utakmici finalne serije doigravanja hrvatskog futsal prvenstva i osvojilo prvu ligašku titulu u klupskoj povijesti.

Finalna faza počela je 1. lipnja pobjedom Split Tommyja na Gripama (5:1). Dva dana kasnije Novo Vrijeme Apfel, premoreno polufinalnim ogledima s Futsal Dinamom, na splitskim Gripama kanaliziralo je ogromnu motivaciju u trijumf (5:2).

U trećoj utakmici, odigranoj 8. lipnja u Makarskoj, Novo Vrijeme Apfel novom je pobjedom povelo u finalnoj seriji. Nekoliko sati kasnije uprava Splita smijenila je šefa stručnog stožera Victora Acostu Garciju kojeg je, barem privremeno, naslijedio dosadašnji pomoćnik Duje Maretić. 

U nedjeljnoj, odlučujućoj utakmici za oba kluba – finalna serija igra se na tri pobjede – Novo Vrijeme Apfel preokretom je u Makarskoj došlo do treće uzastopne pobjede, pobjede vrijedne povijesne ligaške krune. 

Premda su i makarskom i splitskom klubu nedostajali vitalni pojedinci poput Filipa Baškovića i Eduarda Fariasa de Souze (Novo Vrijeme Apfel) te Josipa Sutona (Split Tommy), utakmica nije izgubila na kvaliteti.

Početak ogleda, kao i ostatak meča, obilovao je povišenim tenzijama i grubim prekršajima. Prvo i drugo poluvrijeme, s obzirom na ulog i rizik, protekli su u znaku taktičkog nadmudrivanja. 

Novo Vrijeme Apfel i Split Tommy težili su požrtvovnoj, tečnoj i jednostavnoj igri lišenoj riskiranja. Na opreznost je upućivao i podatak kako su u prethodna tri finalna susreta pogoci bili zabilježeni već do sedme minute.

Splićani su poveli pogotkom Mateja Fideršeka u 24. minuti, no već četiri minute kasnije Makarani su izjednačili šestim zgoditkom Duje Bajrušovića u finalnoj seriji. Do konca regularnog dijela utakmice zabilježeno je po nekoliko značajnijih prigoda s obje strane.

U prvom produžetku Novo Vrijeme Apfel povelo je u 42. minuti impresivnim, neobranjivim volejom Marina Musinova s petnaestak metara. Dvije minute kasnije nadahnuti Duje Bajrušović, nekadašnji Splitov pitbul, ponovno je poentirao i nagovijestio kako će se Novo Vrijeme Apfel konačno okruniti toliko sanjanom prvenstvenom krunom.

Makarska momčad, iscrpljena i pritisnuta viktorijom splitskog tima, grčevito se, ali znalački obranila u drugom dijelu produžetaka. Luka Perić tek je privremeno smanjio u 46. minuti na 2:3, ali Split Tommy nije smogao snage za preokret i petu utakmicu finalne serije.

U slavljeničkom ozračju prepune dvorane, najstariji prvoligaški hrvatski klub premijernu ligašku titulu, pod vodstvom trenera Tea Strunje, proslavio je pogocima Igora Osredkara i Marina Musinova na kraju drugog produžetka.

Split Tommy i dalje je najtrofejniji hrvatski klub s osam osvojenih prvenstvenih pokala. Posljednje prvenstvo osvojio je 2012. godine te je u protekle četiri sezone, uključujući i netom završenu sezonu, poražen u četiri uzastopna finala doigravanja.

Izgubivši u povijesnom finalu protiv Alumnusa 2014., Novo Vrijeme Apfel četiri godine kasnije u nevjerici je san pretvorilo u javu. Slike kolektivnog navijačkog transa i ulaska na teren zauvijek će se pamtiti u gradu podno Biokova, kao i skorašnji jesenski nastup u Ligi prvaka. 

Posljednje tri sezone ligaškom krunom okrunio se Nacional Zagreb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.