Majmuni i pingvini u komentarima izazvali rasistički skandal na Olimpijskim igrama

Foto: Profimedia

PINGVINSKI PLES. Tako je na SP-u 2022. počelo prepucavanje nogometaša Maroka i Španjolske, a jednako se nastavilo na aktualnim Olimpijskim Igrama. Prije gotovo dvije godine Maroko je izbacio Španjolsku u osmini finala SP-a, a Achraf Hakimi, zvijezda PSG-a i Maroka, pobjednički gol panenkom iz penala proslavio je pingvinskim plesom.

Španjolci su gotovo dvije godine čekali i dočekali osvetu za pingvinski ples Marokanaca

Veliki rivali i susjedi našli su se sada u još jednoj utakmici s ogromnim ulogom, polufinalu olimpijskog turnira. Maroko je poveo golom Soufianea Rahimija iz penala. Marokanac ga je opet protiv Španjolaca proslavio provokativnim plesom, na oduševljenje stadiona u Marseilleu krcatog marokanskim navijačima. No, Španjolci su do kraja preokrenuli golovima Fermina Lopeza i Juanlua Sancheza za pobjedu 2:1 i plasman u finale s Francuskom. 

Španjolci su onda napravili ono što su čekali od kraja 2022. Njihovi igrači su pobjedu nad suparnicima proslavili tako da su na društvenim mrežama u statuse i komentare stavljali simbole i likove pingvina. Prvi je počeo Diego Lopez. Nastavio je Samu Omorodion, koji je objavio pingvine i nasmijane face.

Afrikanci odgovorili majmunima na pingvine napadača Španjolske iz Afrike

Nakon što je napadač Atletica i Španjolske, inače Nigerijac rođen u španjolskoj enklavi u Maroku, objavio to, navijači Maroka su sve njegove recentne postove na društvenim mrežama zasuli rasističkim komentarima i uvredama, a na Samuove pingvine odgovorili su majmunima.

Ovaj online sukob dobio je veliki publicitet u španjolskim medijima, koji o njemu pišu na udarnim mjestima. Razlog je sada već veliko rivalstvo njihovih i marokanskih nogometaša i navijača, koje korijene ima u isprepletenoj povijesti i sadašnjosti tih zemalja te brojnim neriješenim pitanjima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.