Mahačev je smio uzeti infuziju uoči meča? "Morate se pitati zašto bi Rusi to radili"

Foto: EPA

ISLAM MAHAČEV (31), UFC-ov prvak u lakoj kategoriji, prošli vikend pobijedio je australskog borca makedonskih korijena Alexandera Volkanovskog, što mu je bila prva obrana pojasa. Nakon meča dogodila se kontroverza jer je poznati novozelandski borac Dan Hooker optužio Mahačeva da je varao. Hooker tvrdi da je Mahačev angažirao medicinsku sestru koja mu je dala infuziju kako bi se brže oporavio od skidanja kilograma.

Eugene Bareman, trener Volkanovskog, komentirao je slučaj za MMA Hour. "Donekle imamo pouzdane, ali nepotpune informacije. Stvar je u tome da borac može uzeti infuziju prije borbe, ali samo 100 mililitara svakih 12 sati. Pitanje je hoćete li vjerovati da će netko uzeti tih 100 mililitara i onda potpuno prestati", rekao je Bareman pa nastavio:

"Činjenica je da su u ruskom timu bila dva borca. Ne možemo pouzdano reći koji je borac prekršio pravila ni je li prešao 100 mililitara. Nijedna informacija nam bez sumnje ne može reći da je netko u njihovom timu koristio infuziju, koja nije protiv pravila ako se koristi do 100 mililitara. Ali morate se zapitati zašto bi to radili ako se može koristiti samo 100 mililitara svakih 12 sati."

"Nešto se tu događa..."

Bareman sumnja, ali nema dokaze da su Mahačev ili njegov sparing-partner Zubaira Tukhugov nepošteno koristili infuziju. "To je bio Zubaira ili Islam. Nešto se tu događa. Sve je to frustrirajuće jer bi se sport trebao zasnivati na ravnopravnosti. Opet, ne može se pouzdano reći da je Islam varao", rekao je Bareman.

Podsjetimo, jedan tviteraš je objavio fotografiju uoči borbe Mahačeva i Volkanovskog, a na njoj se vidi kako Mahačev ima zaraslu ranu na ruci, i to baš na mjestu na koje se stavlja kanila za primanje infuzije. Spomenuti tviteraš je Rizvana Magomedova, menadžera dagestanskog borca, pitao što je to.

Magomedov je odgovorio kako se tu radi o obaveznom testiranju krvi koje je naredila australska komisija za MMA. Sve se dogodilo u srijedu uoči borbe, a medicinska sestra koju Hooker spominje, piše Magomedov, može potvrditi tu verziju priče.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.