Luka "PerkZ" Perković u pohodu na titulu svjetskog prvaka League of Legendsa

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

U četvrtak 5. listopada mladi Hrvat popet će se na jednu od najvećih esport pozornica na svijetu, onu League of Legends World Championshipa te sa svojim timom G2 Esports započeti novo putovanje na svjetskom prvenstvu. Ultimativni cilj je, naravno, prvo mjesto i titula svjetskih prvaka. 

>>NAJBOLJI HRVATSKI GEJMER PONOVO NA VRHU EUROPE PerkZu četvrta europska titula u nizu

>>Poznate su skupine za svjetsko prvenstvo u League of Legendsu! Sada kreće prava stvar

Uskoro počinje grupna faza League of Legends World Championshipa vrijednog više od 2,1 milijun dolara. G2 Esports za koji igra i Luka "PerkZ" Perković smješten je u skupinu C u kojoj se još nalaze koreanski Samsung Galaxy, kineski Royal Never Give Up te turski 1907 Fenerbahče. Europski prvaci tako su upali u jednu od najtežih skupina na svjetskom prvenstvo, iako su bili među nositeljima. 
 
Bit će to drugi nastup PerkZa i G2 Esports na World Championshipu, a u svom prvom nastupu prošle godine nisu se baš proslavili te su se oprostili već nakon grupne faze natjecanja pobijedivši samo jedan meč. Brojni razočarani europski fanovi odmah su se okomili na G2 Esports, koji nije opravdao očekivanja. Nisu bili dovoljno spremni.
 
Niti na svom prvom Mid-Season Invitationalu ranije prošle godine G2 Esports nije ostvario značajan uspjeh, a dva neuspjeha na međunarodnim pozornicama obilježili su ih kao tim koji može dobro igrati samo u Europi. Bez obzira na sve, G2 Esports je nastavio dominirati u europskom League of Legends Championship Seriesu u kojem su do danas osvojili rekordne četiri titule u nizu. Dobri nastupi na regionalnom prvenstvu osigurali su im nastup i na Mid-Season Invitationalu ove godine, a tamo smo vidjeli pravi G2.
 
Foto: Riot Games/LoLesports Flickr
 
Nakon teške grupne faze uspjeli su proći u doigravanje zbog pobjede nad Team SoloMidom, da bi kasnije u polufinalu potukli najbolji kineski tim. Međutim, u finalu je SK Telecom T1 bio prejak. G2 Esports je igrao odlično, a PerkZ je pokazao da može igrati  i protiv najboljeg na svijetu, Fakera. U konačnici je slavio SK Telecom T1 rezultatom 3:1. 
 
U grupnoj fazi League of Legends World Championshipa igrat će se dva meča protiv svih protivnika u skupini. Takav format podložan je iznenađenjima, a G2 Esports je s time u prošlosti znao imati problema. Prvi korak bit će prolazak skupine,a onda se igra serija mečeva u kojoj je G2 Esports dosad uvijek bio puno jači. 
 
G2 Esports vs. Samsung Galaxy (5. listopada, 10:30)
 
Novu stranicu na međunarodnoj sceni G2 Esports će početi ispisivati u četvrtak 5. listopada oko 10:30, kada igraju svoj prvi meč na ovogodišnjem World Championshipu. Protivnik će im biti koreanski Samsung Galaxy, za koji mnogi tvrde da je bolja verzija G2 Esportsa.
 
Samsung Galaxy plasirao se na World Championship kroz regionalne kvalifikacije u kojima u savladali afreeca Freecs, a potom i KT Rolster. Radi se o prošlogodišnjim finalistima World Championshipa i odličnom timu koji je pokazao da zna igrati na najvećim pozornicama. 
 
Oba tima preferiraju sličan stil igre. Podosta se oslanjaju na late game i koordinaciju u ključnim trenutcima igre kada jedan krivi potez često znači poraz. Međutim, čini se kako Samsung Galaxy ima bolju egzekuciju. Pitanje je što su timovi pripremili za World Championship i svoje protivnike. U slučaju da G2 Esports odluči ostati dosljedan svom dosadašnjem stilu, morat će odigrati blizu savršenstva kako bi svladali Samsung Glaxay. 
 
G2 Esports vs. 1907 Fenerbahče (7. listopad, 11:00)
 
U svom drugom meču PerkZa i G2 Esports očekuje turski prvak Fenerbahče, koji je pravo nastupa u grupnom dijelu turnira osigurao kroz play-in fazu. Iako je Fenerbahče pokazao odlične partije u play-in fazi, G2 Esports bi trebao biti veliki favorit. PerkZ i društvo imaju pregršt iskustva na velikim pozornicama kao i potrebno znanje i mirnoću. 
 
G2 Esports mora pobijediti ovaj meč kako bi uopće imao šanse za prolazak. Najbolji igrač turskog prvaka je koreanac Frozen na midu, koji igra nevjerojatan turnir. Njega bi trebao nadigrati i zaustaviti upravo PerkZ, koji to sigurno može. Izgledno je da će o pobjedniku tog meča glavnu riječ voditi upravo njih dvojica.
 
Foto: Riot Games/LoLesports Flickr
 
Royal Never Give Up vs. G2 Esports (8. listopad, 14:00)
 
Posljednji meč u grupnoj fazi G2 Esports igrat će protiv kineskog doprvaka Royal Never Give Up. Tim koji za razliku od G2 Esportsa i Samsung Galaxya igra vrlo agresivno i na temelju momentuma pokušava brzo savladati svoje protivnike. Problemi nastaju kada se timovi uspiju obraniti. 
 
PerkZu će protivnik na midu biti Xiaohu, najbolji igrač regularnog dijela kineskog prvenstva. Xiaohu je u životnoj formi, a PerkZ će morati biti barem na jednakoj razini. Za Royal Never Give Up na poziciji AD carrya igrat će legendarni Uzi. Igrač koji je dva puta bio u finalu League of Legends World Champiosnhipa. Iako se radilo o 2013. i 2014., Uzi je uvijek potencijalni problem za protivničke ekipe. Na drugoj strani Zven, na istoj poziciji u G2 Esportsu, jedan je od ključnih kotačića tog tima. Pogotovo u stilu igre koji preferiraju kada u kasnijim fazama meča puno toga ovisi o pozicioniranju i vještinama carry igrača.
 
Za prolazak u doigravanje bit će potrebne najmanje tri pobjede, a u slučaju jednakog omjera gledat će se međusobni ogledi. U nekakvom idealnom scenariju svi će pobijediti Fenerbahče te će se o prolasku odlučivati u međusobnim ogledima. U tom slučaju G2 Esports morat će pobijediti Samsung Galaxy ili Royal Never Give Up. Uspije li turski prvak protiv nekoga upisati pobjedu, to bi za taj tim moglo značiti opraštanje od natjecanja.
 
PerkZ i G2 Esports imaju nevjerojatan put pred sobom, ali ovoga puta uz potrebno znanje imaju i iskustvo s međunarodnih pozornica. Za G2 Esports bit će ključna grupna faza u kojoj neće imati previše vremena za prilagodbu na protivnike te će se više morati oslanjati sami na sebe. Izađu li iz skupine, sve je moguće. PerkZ je 30. rujna proslavio svoj 19. rođendan, a najljepši poklon bio bi dobar rezultat na World Championshipu. To mu sigurno nitko neće pokloniti, za to će se sam morati izboriti. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.