Index iz Njemačke sa SP-a

Luka Karabatić: Hrvatska je jedan od favorita za naslov

Foto: EPA-EFE

U PRVOJ utakmici drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva Francuska je s 33:30 pobijedila Španjolsku.

Sve o Svjetskom prvenstvu saznajte klikom OVDJE.

Hrvatska, koja je uoči ove utakmice bila vodeća momčad skupine, navijala je za Španjolsku jer je u prvom krugu pobijedila tu reprezentaciju. Ipak, Francuzi su opravdali ulogu favorita i preuzeli vrh skupine, a Hrvatska će za prolazak u polufinale vjerojatno morati pobijediti ili Francusku ili domaćina Njemačku. 

Francuska će protiv Hrvatske igrati 23. siječnja, a za Index je rukometni klasik najavio mlađi brat Nikole Karabatića, Luka.

"Imamo još vremena do Hrvatske, moramo se koncentrirati na Island protiv kojeg igramo sutra. Moramo biti oprezni. Što se tiče Hrvata, gledao sam ih malo protiv Španjolske, htjeli smo vidjeti kako su ih dobili, igraju jako dobro, imaju sjajnu obranu. Za mene nije iznenađenje što su sve pobijedili, kada pogledaš kakve igrače imaju, svi igraju u velikim klubovima, i svaki put su tu negdje. Oni su među favoritima prvenstva, ali imamo vremena do srijede", rekao je Karabatić.

Komentirao je i povratak Nikole Karabatića koji se vratio u reprezentaciju nakon višemjesečne pauze zbog ozljede lijevog stopala. 

"To je samo plus za našu ekipu. Najbitnije da je zdrav, noga je dobro, iz dana u dan će biti bolje. Samo treba naći svoj ritam. On je jedan od najboljih igrača na svijetu i znamo kako utječe na našu igru", rekao je Karabatić.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.