koronavirus u sportu

"Luka je pribijen na stup srama, ovo je hajka. Ne zanima me što kažu Marca i Zidane"

Foto: Epa

MARKO PANTELIĆ, potpredsjednik Nogometnog saveza Srbije i bivši srpski reprezentativac, gostovao je na televiziji Prva gdje je pričao o slučaju Luke Jovića.

Podsjetimo, srpski napadač Real Madrida je prije tri tjedna ignorirao molbu vlasti da srpski državljani ne dolaze u Srbiju iz zemalja pogođenih koronavirusom da ne bi došlo do daljnjeg širenja tog virusa.

Jović je prekršio pravila. Umjesto da bude u karanteni otišao je na rođendan svoje djevojke. Zbog toga je bio žestoko kritiziran u Srbiji i Španjolskoj, a tek ga čeka pravni postupak.

Tužiteljstvo je naložilo da se protiv Jovića podnese kaznena prijava u redovnom postupku. On će tako po isteku vremena koje treba provesti u karanteni biti sproveden na saslušanje u tužiteljstvo. Samim tim Joviću prijeti ozbiljna kazna, do tri godine zatvora ili 150 tisuća dinara.

''Najprije, veliki je pritisak na Luki. Došao je privatnim avionom i u redu, napravio je grešku. Luka je častan, kaznu će platiti, ali nije napravio ništa da bi zbog toga morao biti u kućnom pritvoru ili poslan kod suca za prekršaje'', kazao je Pantelić.

Od trenutka kada se doznalo za Jovićev čin španjolski mediji su napali Srbina, a brojni su tražili i da ga se potjera iz Reala. To je zasmetalo Panteliću.

"Apeliram i na novinare. Jovića su stavili na stup srama. Ljudi, on je naš igrač, naša budućnost. Ok, dogodilo se što se dogodilo, ali zapamtite, Jović ima samo 22 godine i idućih deset godina mora igrati za reprezentaciju. Pošten je i častan momak, strašan je nogometaš. Čak i kad mu ne ide, moramo stati iza njega. A ne da se piše 'Marca je rekla ovo, Zidane je rekao ono'. Svatko treba snositi posljedice, ali ovo je hajka.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.