Ludi sportski dan, evo gdje gledati košarkaše, Hajduk, Babića, Euro...

Foto: Profimedia

HRVATSKI košarkaški reprezentativci pokušat će protiv Dominikanske Republike izboriti finale kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, Engleska protiv Švicarske i Nizozemska protiv Turske igrat će za polufinale Eura, Alen Babić vraća se u ring protiv vjerojatno najopasnijeg protivnika u karijeri, a Hajduk pod vodstvom Gennara Gattusa igrat će pripremnu utakmicu protiv Šahtara. Ovo je samo dio sportskih događaja danas, a sve njih moći ćete pratiti i u tekstualnim prijenosima uživo na Indexu.

Europsko prvenstvo

Španjolska i Francuska osigurale su polufinale turnira, a koje će im se dvije momčadi priključiti znat će se večeras. Engleska protiv Švicarske igra od 18 sati uz prijenos na HRT2, dok će prijenos druge utakmice dana na istom kanalu započeti u 21 sat.

Košarkaške kvalifikacije za OI

Nakon pobjede protiv Slovenije i poraza od Novog Zelanda, hrvatske košarkaše, pobjednike skupine A turnira u Pireju, očekuje ogled protiv drugoplasirane momčadi skupine B. To je Dominikanska Republika. U drugom polufinalu igraju Grčka i Slovenija, a pobjednici ovih utakmica igrat će finale u nedjelju. Samo osvajač turnira putuje na Igre u Pariz.

Prijenos utakmice je na RTL-u i kanalu Sport Klub HD od 20 sati.

Alen Babić

Alen Babić (33) borit će se protiv britanskog teškaša Johnnyja Fishera (25) u Londonu. Hrvatski boksač prvi put u karijeri bit će dio glavne borbe večeri, a čeka ga vjerojatno najteži protivnik do sada, kojem je nadimak Bik iz Romforda.

Smatra se da je Fisher najveći britanski boksački potencijal. U dosadašnjih 11 borbi upisao je sve pobjede, uz deset nokauta. Nakon kratke amaterske karijere od samo deset borbi, od kojih je tri dobio prekidom u prvoj rundi, Fisher je svoj profesionalni debi imao 20. veljače 2021. godine. Babić je ukupno na omjeru 12-1.

Prijenos je na streaming platformi DAZN i košta 14.99 eura za mjesečnu pretplatu. Borba bi trebala početi oko ponoći.

Hajduk - Šahtar

Nogometaši Hajduka s početkom u 18.30 igraju s ukrajinskim Šahtarom drugu utakmicu u okviru središnjeg dijela priprema u Sloveniji. Susret je zatvoren za javnost, a prijenos je na Hajduk Digital TV-u i MaxSport1 kanalu.

Tijekom priprema za novu sezonu Šahtar je, kao i Hajduk, odigrao jednu utakmicu te je u njoj pobijedio Sarajevo 4:1. Ukrajinsku momčad vodi mostarski stručnjak Marino Pušić, a prvu momčad Šahtara preuzeo je na početku prošle sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.