LOVREN JE OTPISAN? Liverpool nakon Van Dijka kupuje još jednog sjajnog stopera

Foto: Getty Images/Guliver Image

OFENZIVA Liverpoola na tržištu ne staje kupnjom Virgila van Dijka, kojeg su za 85 milijuna doveli iz Southamptona i tako ga učinili najskupljim braničem u povijesti. Nova meta također je stoper.

Manuel Akanji, 22-godišnji branič Basela i reprezentativac Švicarske, odlično igra ove sezone. U Ligi prvaka zapovijedao je obranom koja je u skupini s Manchester Unitedom, Benficom i CSKA-om u četiri utakmice završila čiste mreže. Akanji je u grupi LP odigrao svih 540 minuta.
 
Mladi stoper nigerijskog porijekla u posljednjih pola godine probio se i u reprezentaciju Švicarske. Tamo je također odmah postao nezamjenjiv. Izbornik Vladimir Petković uvrstio ga je u prvu momčad na obje utakmice dodatnih kvalifikacija za SP, u kojima su Švicarska i Akanji eliminirali Sjevernu Irsku.

Upravo je Akanjijev odlazak na SP idućeg ljeta razlog zašto Liverpool već sada, u zimskom prijelaznom roku, želi dovesti stopera švicarskog prvaka. Basel od Tottenhama i Borussije Dortmund, koji su također ozbiljno zainteresirani za braniča, traži 20 milijuna eura. Redsi su uvjereni da će Akanji biti još skuplji nakon nastupa u Rusiji idućeg ljeta. 
 
Basel i njegovog braniča u osmini finala LP-a, čekaju utakmice s Manchester Cityjem. Ali, kako pišu švicarski i engleski mediji, čini se izvjesno da će Akanji protiv tog suparnika igrati mjesec dana prije sredine veljače.

City naime 13. siječnja u Premier League gostuje kod Liverpoola.
 
I dok su navijači Liverpoola oduševljeni vijestima o još jednom pojačanju za propusnu obranu njihovog kluba, Dejan Lovren nikako ne može biti sretan.
 
Jasno je da Klopp nije nagovorio gazde da daju preko 100 milijuna eura na dva nova stopera, kako bi bili rezerve Lovrenu, Matipu ili Klavanu. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.