Lovac na wonderkide: Novi Dinamov dragulj će biti glavni igrač najjačih liga

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

JACEK KULIG, ugledni lovac na talente, jedan od najboljih i najupućenijih skauta koji izvanserijski nadarene igrače iz cijelog svijeta prepoznaje u ranoj dobi te o tome piše na praćenim profilima Football Talent Scout na društvenim mrežama, oduševljen je Martinom Baturinom (20), kreativnim i svestranim veznjakom Dinama i mlade reprezentacije Hrvatske. Baturina je već postao ključni igrač Dinama, za kojeg je od debija prije dvije godine odigrao 64 utakmice, postigao 7 i namjestio 15 golova.

Lovac na supertalente očaran Baturininim brojkama u SuperSport HNL-u

Očaran njegovim igrama te brojkama u ključnim kategorijama ove sezone u SuperSport HNL-u. Izdvojio ih je te uz njih napisao: "Novi dragulj iz Hitrec-Kaciana." Nakon što pronađe ekstra talent, Kulig ga opisno i brojčano vrednuje te, kako bi oni koji ga još nisu gledali lakše pojmili, usporedi ga s nekim slavnim igračem.

Uspoređuje ga s De Bruyneom i Sneijderom

S obzirom na Kuligov ugled te čitanost njegovih ekspertiza, među brojnim pratiteljima posebno su na cijeni one u kojima valorizira najbolje među najboljima. Baturina je jedan od rijetkih svjetskih supertalenata koji su dobili ocjenu 9 od 10. Kulig je sina legendarnog Mate usporedio s Kevinom De Bruyneom i Wesleyjem Sneijderom. Lovac na wonderkide u profilima igrača navodi vrline i mane.

U prvoj rubrici je za Baturinu naveo da je "vrlo jak" u čak sedam područja: dodavanje, pregled igre, tehnika, kontrola lopte, momčadski rad, nogometna inteligencija i sposobnost. Baturinu ocjenjuje "jakim" u brzini, raznovrsnosti, driblingu, prvom dodiru i udarcima iz daljine.

"Treba popraviti samo dva segmenta igre"

Kulig smatra da mladi Baturina treba poboljšati tek dva segmenta igre. "Za popraviti" je rubrika u kojoj Baturini preporučuje: "Još može poboljšati fizičku moć i igru u zračnim duelima." No Baturinu neusporedivo više hvali: "Taktički potkovan i tehnički sposoban igrati u raznim taktičkim sustavima. Voli imati loptu i posjeduje prirodnu sposobnost dirigenta sredine terena. Igrač je izvrsnih tehničkih sposobnosti.

"Kreativan, opasan, vrijedan i nevjerojatno pametan"

Na malom prostoru sjajno dribla i kontrolira loptu. Baturina je veznjak koji igru vidi drugačije od većine nogometaša jer je izvanserijski kreativan i pametan. Brz je, dinamičan i pokretan, zbog čega pokriva veliki prostor. Izniman mislilac s loptom, često bira opcije koje protivnik ne očekuje jer je vrlo visoke nogometne inteligencije i zrelosti. No ne oklijeva vratiti se u obranu te pratiti svog igrača za dobro momčadi."

"Trebao bi postati ključni igrač liga Petice"

Kulig sažima o Baturini: "Jedan od najtalentiranijih igrača Južne Europe i dragulj hrvatske lige proizvod je slavne Dinamove akademije." Poentira spomenutom ocjenom 9/10 i opisom: "Potencijal da postane ključni igrač najjačih europskih liga."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.