Lovac na wonderkide istaknuo nevjerojatne podatke o Vuškoviću: "Top talent"

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

LOVAC na talente Jacek Kulig na Twitteru je pisao o 16-godišnjem talentu Hajduka Luki Vuškoviću. "Luki Vuškoviću prve dvije utakmice u hrvatskoj ligi nisu bile najlakše, ali već je pokazao dijelove nevjerojatnog potencijala", piše Kulig, navodeći statistiku mladog stopera.

Vušković je u pet utakmica SuperSport HNL-a odigrao maksimalnih 450 minuta tijekom kojih je dobio 71 posto (10/14) duela na zemlji te 100 posto (11/11) zračnih duela, što je impresivno za tako mladog igrača. "Ima 16 godina. Elitan talent", ističe Kulig, koji je i ranije pisao o Vuškoviću. Početkom ožujka objavio je kako je riječ o "top talentu predodređenom za velike stvari".

Vušković je debitirao protiv Dinama

Vušković je za prvu momčad Hajduka debitirao na Maksimiru u teškom porazu od Dinama (0:4). Trener Ivan Leko u početnu postavu stavio ga je i u iduće četiri utakmice s Lokomotivom (3:4), Osijekom (2:0), Slaven Belupom (1:0) i Šibenikom (3:2).

Brojni svjetski mediji mjesecima pišu o interesu najvećih europskih klubova za Vuškovića. Manchester City, PSG i Real Madrid šalju milijunske ponude, a Hajduk za svog najvećeg talenta navodno traži 15 milijuna eura. Ostvari li se transfer za tu cijenu, Vušković će prestići Nikolu Vlašića (10.8 milijuna eura) i postati najskuplji igrač splitskog kluba ikad.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.