Lovac na wonderkide analizirao senzaciju HNL-a. Usporedio ga s talijanskom zvijezdom

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

LOVAC na talente Jacek Kulig na Twitter je objavio kratku analizu napadača Rijeke Matije Frigana (20). Riječ je o mladom talentu koji je ove sezone u SuperSport HNL-u postigao deset pogodaka i tome dodao dvije asistencije, a impresivno igra u drugom dijelu sezone u kojem je kod trenera Sergeja Jakirovića zabio šest pogodaka, predvodeći momčad do borbe za treće mjesto nakon što je bila na dnu lige. Jedan pogodak postigao je i u SuperSport Hrvatskom kupu.

Kulig je Frigana opisao kao čistog napadača, čije su dobre karakteristike brzina, završnica, instinkt, kretanje, igra glavom i sposobnost korištenja obje noge. Usporedio ga je sa slavnim talijanskim napadačem Cirom Immobileom te mu u konačnici dao ocjenu 8/10.

Dinamo želi Frigana

Zahvaljujući odličnim nastupima, Frigana želi kupiti Dinamo, koji bi ga mogao dovesti u ljetnom prijelaznom roku kao zamjenu za Brunu Petkovića, ako on napusti zagrebački klub. Rijeka je već i dobila ponudu za Frigana, i to od Portland Timbersima iz MLS-a. Navodno se radilo o ponudi između četiri i pet milijuna eura.

"Drago nam je što je takav interes oko Frigana. To su cifre s kojima bi naš klub bio zadovoljan i naša poslovna politika je da moramo prodavati naše igrače. On nam je najvrjedniji eksponat, postoji interes. Ponude su dobre, ali nije bila nijedna službena. Čini se da se po našim medijima te brojke malo napušu, ali tu su negdje", rekao je tadašnji sportski direktor Rijeke Srećko Juričić.

Frigan je karijeru započeo u Rijeci te je bio na posudbama u Orijentu i Hrvatskom dragovoljcu. Ima jedan nastup za U-21 reprezentaciju Hrvatske te nekoliko za U-20, U-19 i U-18 selekcije. Ugovor s riječkim klubom vrijedi mu do 2025. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na 850 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.