Lovac na talente o 15-godišnjaku kojeg je Hajduk oteo Rijeci: Prate ga top klubovi

Foto: Hajduk.hr

JACEK KULIG ugledni je lovac na talente te jedan od najboljih i najupućenijih skauta, koji izvanserijski nadarene igrače iz cijelog svijeta prepoznaje u ranoj dobi. Poljak je naročito orijentiran prema državama istočne i jugoistočne Europe, a jedno vrijeme radio je i kao skaut portugalskog prvoligaša Famalicaa. 

Kulig preko svojih profila na društvenim mrežama često piše i o hrvatskim igračima, a sada mu je za oko zapeo Davor Bistre, 15-godišnji veznjak Hajduka. Bistre je nositelj igre i desetka pionirskog uzrasta splitskog kluba. U netom završenoj sezoni osvojio je duplu krunu, a Hajduk ga je početkom 2022. doveo iz rodne Rijeke. 

Uspoređuje ga s Belgijancem i Kovačićem

Kulig ga opisuje kao "box to box" veznjaka koji se najbolje snalazi na poziciji osmice u 4-3-3 formaciji. Kao glavne vrline ističe njegov atleticizam i duel-igru, hvali njegovu nogometnu inteligenciju i pregled igre te ističe da ima liderske osobine koje bi ga mogle dovesti do uloge kapetana. Kao element igre na kojem bi trebao dodatno poraditi Kulig ističe završnicu. 

Bistre je jedan od rijetkih igrača rođenih 2008. godine koji su završili u Kuligovim izvještajima. Smatra ga najboljim hrvatskim igračem u svom godištu i njegovom potencijalu daje visoku ocjenu 9/10. Poljak smatra da Bistre može biti ključni igrač najelitnijih klubova, a od seniorskih igrača uspoređuje ga s Mateom Kovačićem i Radjom Nainggolanom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.