Lovac na talente divi se sastavu nove Hrvatske: "A tako su mala zemlja"

Foto: EPA/Jacek Kulig (Facebook)

UGLEDNI skaut Jacek Kulig zabavio se hrvatskim nogometnim potencijalom. Kulig je jedan od najboljih i najupućenijih nogometnih skauta, koji mlade nogometne nade prepoznaje u ranoj dobi. Sada je sastavio momčad Hrvatske od igrača rođenih između 2002. i 2005. godine, a njima je pridodao i potencijalne zamjene.

Generacija igrača rođenih od 2002. do 2005. godine

"Nova generacija Hrvatske. Neki od najboljih igrača rođenih od 2002. do 2005. godine. Vrhunska dubina u obrani, vrlo dobar vezni red i izuzetno zanimljivi napadači. Problemi počinju na bokovima. Ali opet i opet - inspirativna količina talenta za tako malu zemlju", napisao je Kulig na Facebook stranici koju prati preko 150 tisuća ljudi.

Croatia's Generation Next. Some of the best Croatian prospects born between 2002 and 2005. Top CB depth, very good...

Posted by Football Talent Scout - Jacek Kulig on Thursday, February 9, 2023

Prvi vratar mu je Nikola Čavlina iz Lokomotive. Njegova zamjena je Tin Sajko iz Osijeka. Na lijevom beku je Ivan Cvijanović iz Osijeka, a njegove zamjene su Domagoj Bukvić iz Osijeka i Kristijan Čabrajić iz Lokomotive. Dinamov Lovro Gubijan je prvi desni bek, a njegove zamjene su Mateo Lisica iz Istre 1961 i Teo Barišić iz Sesveta.

Obranu predvodi Gvardiol

Na poziciji lijevog stopera je Joško Gvardiol iz RB Leipziga. Mauro Perković iz Istre 1961, Viktor Damjanić iz Šibenika i Moreno Živković iz Dinama su njegove zamjene. Dinamov Maro Katinić je desni stoper, a uz njega Hrvatska ima Dominika Prpića iz Hajduka, Luku Bradarića iz Istre 1961 i Rocca Žikovića iz RB Salzburga.

Gužva u veznom redu

Zadnji vezni je Tomislav Duvnjak iz Istre 1961. Na ovoj poziciji konkuriraju Veldin Hodža iz Rijeke, Niko Rak iz Šibenika, Martin Žgomba iz Istre 1961 i Andro Babić iz Rijeke. Dinamov Martin Baturina i Salzburgov Luka Sučić čine vezni red, a na istoj poziciji Hrvatska raspolaže Lukasom Kačavendom iz Lokomotive, Markom Brkljačom iz Dinama i Lukom Stojkovićem iz Lokomotive.

U budućnosti se može računati i s Ivanom Ćubelićem iz Hajduka, Lovrom Zvonarekom iz Bayerna, Jakov-Antonom Vasiljem iz Dinama, Fabijanom Krivakom iz Lokomotive i Lukom Lukanićem iz Dinama.

Velika širina u napadu

Gabrijel Vidović iz Bayerna (na posudbi u Vitesseu) je na lijevom krilu. Tu su još Gabrijel Rukavina iz Dinama, Stipe Biuk iz LAFC-a, Roko Brajković iz Hajduka, Franjo Ivanović iz Augsburga i Karlo Špeljak iz Šibenika.

Desno krilo drže Ivan Šaranić iz Dinama (na posudbi u Varaždinu), Vilim Gec iz Dinama, Ante Crnac iz Slaven Belupa, Jurica Jurčec iz Altacha, Leonardo Vonić iz Nürnberga i Fran Topić iz Dinama.

Na poziciji centralnog napadača Hrvatska ima Roka Šimića iz RB Salzburga, Diona Belju iz Augsburga, Marina Ljubičića iz LASK-a, Matiju Frigana iz Rijeke, Bartola Barišića iz Dinama, Igora Matanovića iz St. Paulija i Niku Gajzlera iz Rijeke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.