Loše vijesti za Hrvatsku. Ostala je bez popravne šanse za novu medalju

Foto: Igor Kralj/Pixsell

MARKO GOLUBIĆ ipak neće dobiti šansu za brončanu medalju u taekwondou. Naime, Bradly Sinden, borac koji je izbacio Golubića u četvrtfinalu, izgubio je od jordanskog borca Zaida Kareema s 2:1 u rundama i nije se uspio plasirati u finale Olimpijskih igara. Da mu je to pošlo za rukom, hrvatski borac bi dobio šansu u repasažu, gdje bi dvjema pobjedama osvojio brončanu medalju.

Podsjetimo, na taekwondo turniru se dodjeljuju dvije brončane medalje. Za svaku od njih se bore po jedan poraženi polufinalist i pobjednik mini-turnira između boraca koje je svaki od finalista izbacio na putu do finala.

Kako je izgledao Golubićev put?

Golubić je pobijedio u prvoj borbi na taekwondo turniru do 68 kilograma. Protivnik mu je bio Bernardo Pie iz Dominikanske Republike od kojeg je bio bolji s 2:0 u rundama, nakon čega je u četvrtfinalu poražen od britanskog borca i čekao je razvoj i eventualni ulazak u repasažni turnir.

Marko Golubić je aktualni svjetski prvak u kategoriji do 74 kilograma. Naslov je osvojio u Bakuu prošle godine, no u Parizu je kategorizacija nešto drugačija pa se hrvatski predstavnik bori u šest kilograma lakšoj diviziji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.