Livaja nije zabio dva mjeseca. Onda je golom došao nadomak Šurjaka

Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr

NEVJEROJATNIH sedam utakmica te još jedno poluvrijeme osme, ili ukupno 703 minute, trajao je golgeterski post najboljeg strijelca SuperSport HNL-a prethodne dvije sezone.

Bez Livajinih golova Hajduk je potonuo. Zato navijači Bilih dvostruko slave gol u Koprivnici

Marko Livaja u istom stilu otvorio je i ovu sezonu jer u prva četiri kola postigao je jednako toliko golova. Zato nitko nije mogao pomisliti da će mu gol kod Rudeša 20. kolovoza biti jedini sve do 27. listopada i poentiranja iz penala za pobjedu Hajduka kod Slavena 1:0. Zabio je Livaja tijekom ovog prvenstvenog posta gol, ali petoligašu Omladincu iz Gornje Vrbe.

Hajduk i njegovi navijači slave prekid šokantno dugog posta čovjeka koji klubu nije "samo" kapetan, najbolji igrač i strijelac nego i simbol, božanstvo. Bez Livajinog golgeterskog doprinosa se, naime, ugasio i Hajduk. Od spomenutih sedam utakmica bez Livajinog gola izgubio je čak četiri, a u one tri u kojima je slavio uspio je to minimalnim pobjedama.

Prekidom posta se izjednačio s Deranjom. Idući kojeg ruši je jedan od najvećih igrača Hajduka u povijesti

Doduše, takva je bila i ona u Koprivnici, ali hajdukovci tamo ne slave samo pobjedu nego i Livajin povratak. To mu je u 114. utakmici 66. gol za Hajduk i njime se na vječnoj listi najboljih strijelaca kluba izjednačio sa Zvonimirom Deranjom. Idući kojeg će Livaja dostići i srušiti je legendarni Ivica Šurjak, koji je na 15. mjestu sa 71 golom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.