BUNDESLIGA

Lewa rastužio Nijemce. Evo što su sve pokušavali da zaustave rušenje Gerdovog rekorda

Foto: EPA

ROBERT LEWANDOWSKI glavna je tema njemačke sportske javnosti ovih dana. Naime, na utakmici Freiburga i Bayerna (2:2) proteklog vikenda zabio je svoj 40. gol u ligi ove sezone. Time je izjednačio rekord Bundeslige star 49 godina. Legendarni Gerd Müller do sada je bio jedini nogometaš koji je u jednoj sezoni postigao 40 pogodaka, a uspio je to u sezoni 1971./1972. 

Lewandowski je danas srušio taj rekord u Bayernovoj 5:2 pobjedi nad Augsburgom u posljednjem kolu Bundeslige. Poljak je 41. gol zabio u 90. minuti i rastužio Nijemce.

Neki poznati Nijemci molili su Poljaka da ne sruši taj rekord, a trener Augsburga, Bayernovog današnjeg protivnika, najavio je da će Lewandowskog markirati i trojicom igrača ako treba.

Bayern je protiv Augsburga, u utakmici bez imperativa, u posljednjem kolu Bundeslige, krenuo s najjačim snagama, a Lewandowski se nalazio u vrhu napada.

Lewandowski imao posebnog čuvara

Od prve minute igrači Augsburga posebno su ga tretirali i nastojali mu smanjiti prostor za udarac. Povlačili su ga za dres, koncentrirali se na njegove kretnje, a ostale protivnike, poput Comana i Gnabryja, puštali su da rade što požele. Lewandowski se mučio do posljednjih sekundi.

No, krenimo redom.

U devetoj minuti Jeffrey Gouweleeuw postigao je autogol. Bayern je napao po desnoj strani preko Sergea Gnabryja koji je centrirao loptu u peterac gostiju. Lewandowski je imao posebnog čuvara u Reeceu Oxfordu koji ga je svom snagom potezao prilikom Gnabryjevog ubačaja. Na kraju je loptu u svoj gol poslao Gouweleeuw. Taj gol možete vidjeti ovdje.

Bayern je drugi gol zabio u 23. minuti. Strijelac je bio Gnabry. Lewandowski se u napadu prije gola uspio izboriti za udarac iz okreta koji je nogom obranio Rafal Gikiewicz, a već u idućem napadu Lewa je ponovno tukao nakon ubačaja s lijeve strane. Opet ga je zaustavio Augsburgov golman obranom iz neposredne blizine. Taj odbijanac Coman je poslao u gredu, da bi na odbijenu konačno stigao Gnabry i pogodio za 2:0. Taj gol možete vidjeti ovdje.

Padali eurogolovi, Lewandowski čekao do posljednjih sekundi

Treći gol djelo je Joshue Kimmicha u 33. minuti. S velike udaljenosti njemački je univerzalac sjajnim udarcem probio gostujućeg golmana. Taj gol možete vidjeti ovdje.

Augsburg je u 67. minuti preko Andrea Hahna smanjio na 4:1, a pet minuta kasnije Florian Niederlechner smanjuje na 4:2. Dodajmo kako su gosti u 25. minuti promašili penal. Udarac Daniela Caligiurija obranio je Manuel Neuer.

U 43. minuti Coman je na sličan način šutirao s nešto manje udaljenosti i pogodio u donji desni kut Gikiewicza za 4:0. Taj gol možete vidjeti ovdje.

Lewandowski je gol i rušenje rekorda konačno dočekao u 90. minuti. Nakon što je Augsburgov vratar obranio udarac iz daljine, Lewi se odbila lopta na pet metara i ovaj poklon nije mogao propustiti za konačnih 5:2. Gol Lewandowskog možete vidjeti ovdje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.