L'Equipe: Nikola Karabatić je spasio karijeru Đokoviću

Foto: Profimedia

NOVAK ĐOKOVIĆ je zbog pucanja meniskusa desnog koljena bio primoran odustati od nastupa u četvrtfinalu Roland Garrosa i meča protiv Caspera Ruuda. Srpski tenisač je hitno operiran u srijedu popodne, a odmah je na štakama napustio bolnicu u Parizu i javio se svojim navijačima da je operacija prošla u redu.

Predviđa se da će Đokovićev oporavak od ove operacije trajati barem tri tjedna. U teoriji to znači da bi mogao biti spreman za nastup na Wimbledonu, koji kreće 1. srpnja, dakle za otprilike tri i pol tjedna, no to je malo vjerojatna opcija. Đokovićev prioritet bit će oporavak za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje teniski turnir kreće 27. srpnja, gotovo mjesec dana nakon početka Wimbledona. To bi mu trebalo biti sasvim dovoljno vremena za oporavak i povratak forme na najvišu razinu.

Srpski mediji: Karabatić je spasio karijeru Đokoviću

Više medija prenijelo je objavu kultnog L'Equipea koji piše kako je Nikola Karabatić, slavni francuski rukometaš hrvatsko-srpskog podrijetla spasio karijeru Đokoviću. Prema njihovim navodima, Karabatić je imao sličan problem, a Đoković je liječnika i kliniku za operaciju odabrao upravo na njegovu preporuku te ga je nazvao kad je saznao da mu je potreban hitan zahvat.

"Srbin je imao manju operaciju u Parizu i nada se da će se vratiti na teren što je prije moguće. Ovoga puta nije dugo čekao, dok je 2018. čekao dvije godine da bi operirao lakat. Novak Đoković, koji ne želi nikakve kirurške intervencije, samo je nekoliko minuta razmišljao prije neko što je doktoru Antoineu Gerometti, ortopedu sportske klinike, u Parizu dao zeleno svjetlo da mu napravi artroskopiju desnog koljena. Operacija je odrađena ujutro bez problema i trajala je 15 minuta", piše L'Equipe.

Veliki prijatelji

Karabatić, najtrofejniji, a možda i najbolji rukometaš svih vremena, u 40. godini završio je klupsku karijeru, dva mjeseca prije konačnog oproštaja na Olimpijskim igrama u Parizu. Upravo je tamo, u krcatom kultnom Bercyju, pred više od 15 tisuća gledatelja odigrao zadnji meč klupske karijere.

Došao mu se nakloniti i Đoković, koji je u Pariz došao zbog Roland Garrosa. To nipošto nije bila revija, nego meč za prvaka Francuske. Srdačno su se pozdravili i izljubili, a Karabatić je osvojio nestvaran 69. trofej u karijeri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.