TRANSFERI

L'Equipe: Juve otima Cityju najveću želju. Za sve je "kriva" Uefa

Foto: Getty Images/Guliver Image

JEDNA OD zvijezda prijelaznog roka trebao bi biti 21-godišnji Houssem Aouar.

Fantastični Lyonov veznjak ove sezone je u 37 utakmica upisao devet golova i sedam asistencija te je uz Dembelea i Depaya bio najbolji Lyonov igrač. Aouar je jedna od najvećih francuskih nada kojeg bi Lyon ionako teško zadržao, ali ga je zbog krize s koronavirusom primoran prodati.

Naime, prekidom francuskog prvenstva Lyon je ostao bez Lige prvaka za sljedeću sezonu što će biti težak financijski udarac za klub. Lyon je već izgubio jako puno novca neigranjem preostalih domaćih utakmica, izostankom iz Lige prvaka morat će pokrpati rupe u budžetu.

Stoga je L'Equipe početkom svibnja pisao da je Lyon Aouara praktički stavio na transfer listu budući da je to najvrjedniji igrač u njegovoj svlačionici. U neka bolja vremena cijena bi mu bila puno veća, ali je u ovim okolnostima Lyon spreman prodati Aouara za oko 50 milijuna eura.

Najzainteresiraniji su Juventus i Manchester City, ali francuski list piše da je Juventus ostao jedini u utrci za Lyonova veznjaka. Uefina odluka da na dvije sezone suspendira City iz Lige prvaka eliminirala je Engleze iz svih kombinacija budući da Aouar ne želi igrati u klubu koji se ne natječe u najjačem klupskom natjecanju na svijetu.

Aouar bi u Cityju mogao dobiti bogatiji ugovor, ali mu to navodno ne igra preveliku ulogu budući da želi u konkurentnoj momčadi igrati u Ligi prvaka. Tako je Juventus ostao kao jedina opcija, a Talijanima unatoč krizi nije problem platiti ga 50 milijuna eura koliko Lyon traži. Postoji i varijanta po kojoj bi ga Juventus posudio na dvije godine uz obvezu otkupa ugovora, ali Francuzima to ne odgovara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.