Leko: Nikad nisam vidio boljeg 16-godišnjaka od Vuškovića

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

HAJDUK je pobjedom u Gradskom vrtu protiv Osijeka 2:1 izborio prolazak u polufinale SuperSport Hrvatskog kupa. Golove su za Hajduk zabili Luka Vušković i Filip Krovinović, dok je za Osijek pogodio Filip Živković. Nastup u polufinalu su, osim Hajduka, osigurali Slaven Belupo, Šibenik i Dinamo. Ždrijeb parova polufinala održat će se u ponedjeljak, 6. ožujka.

Leko: Nismo mi tako loši kako smo izgledali

"Bitna je pobjeda. Hajduk je teško pobjeđivao u povijesti tu u Osijeku. Momci su odigrali pravu mušku partiju u teškom trenutku za nas. Bili smo dobri i koncentrirani i imali smo tri ili četiri velike šanse. Jako teško nam je bilo i čestitke svima. Nastavili smo nakon Maksimira biti normalni i pričati kao ljudi. Nismo mi majstori, nismo mi dobri, a nismo ni loši kao što je izgledalo. Pokazali smo da u svići još ima ulja. Zanimala me samo ta naša reakcija.

Bilo je tu nešto i dobrog nogometa. Može biti ova formacija budućnost. Čim kažem da je tri iza, već kreće nervoza. A kad je četiri iza, slobodnije igraju. Sustav sa tri iza ne igraju samo male ekipe. Hajduk je svoje zadnje titule osvojio s trojicom iza.

No očito je mojim igračima bolje igrati s četiri iza. Kad stavite klinca od 16 godina, on će biti jako dobar ili jako loš. Bio je jako dobar, no imao je kiks. Nikad nisam vidio boljeg igrača sa 16 godina. Ima talenat, onaj ulični i šteta bi bila da ne igra. On ako ne bude u nekom velikom klubu već s 18 godina, onda stvarno ne znam."

"Navijači ne mogu biti zadovoljni. Mi smo ponizni i jednostavno u ova dva zadnja dana nakon derbija nitko nije rekao dvije riječi. Bilo nam je teško. Shvaćamo navijače i njihovu reakciju. Sentić? Nisam ga stavio jer smo primili 12 golova u zadnjih šest utakmica. Morali smo nešto mijenjati. Faza obrane mora biti puno jača", rekao je Ivan Leko te na kraju čestitao juniorima Hajduka.

Poms: Moramo se izdignuti

"Razočarani smo. Imali smo puno veća očekivanja, no mislim da više nismo ni zaslužili zbog lošeg prvog dijela. Nismo mogli zaustaviti Livaju, a nismo mogli iskoristiti svoje šanse. Ako izgubimo puno utakmica, samopouzdanje nam pada. Sad smo u takvoj situaciji. Moramo dati sve od sebe da se dignemo. Počevši od sutra. Siguran sam da ćemo pokazati pozitivnu reakciju.

"Vjerujemo u sebe i nećemo odustati. U sljedećoj utakmici imamo Dinamo, koji je favorit. Ali mi smo pobijedili Dinamo ove sezone. Ne idemo na Maksimir na praznike, nego idemo tamo nešto napraviti", rekao je trener Osijeka Rene Poms.

"Je li ovo moja zadnja utakmica? Nije to pitanje za mene. Neću donijeti tu odluku. Što god donesu čelnici kluba, ja ću to poštovati. Neke utakmice smo zaslužili pobijediti, a nismo ih pobijedili. Zbog toga ne možemo biti zadovoljni. Očekivali smo puno više. Sutra je novi dan i imamo novu utakmicu pred sobom", dodao je.

"Imamo mi plan igre, ali donosimo krive odluke. Želimo brzo mijenjati stranu, ali ne uspijemo to jer prebrzo gubimo loptu. Nesigurni smo kod dodavanja. Svaki igrač zna što mora napraviti, ali ne ide nam. Ako ne ulazimo u otvorene prostore, kao što je Krovinović radio, ne možemo složiti akcije."

Špehar: Leko nije išao glavom kroz zid, pogodio je s taktikom

"Hajduk je zasluženo pobijedio. Ušao je bolje u utakmicu i dominirao. Pokazalo se da je Leko pogodio sa sustavom i taktikom s četvoricom iza. Nije išao glavom kroz zid. Da je Hajduk ovako stajao protiv Dinama, ne bi im se dogodio onakav poraz. Mladi Vušković je odigrao zrelo iako je imao neke greškice. U drugom dijelu Osijek je malo živnuo.

Hajduk je zabio iz kontre, pokazao je da je bolja momčad, a Krovinović je bio najbolji igrač utakmice. Sigurno da bi Osijek izgledao bolje da je igrao Mierez. Sad, nakon ispadanja iz Kupa, uprava Osijeka mora dobro razmisliti što i kako dalje", rekao je nakon utakmice na Max Sport televiziji nekadašnji igrač Osijeka Robert Špehar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.