Smijenili su Balića i Metličića, a već ih zovu natrag!

Foto: Hina

HRVATSKA rukometna reprezentacija je bez izbornika nakon što je HRS smijeno Željka Babića, a Savez je istovremeno smijenio i prvog čovjeka struke Ivana Balića te Babićev stručni stožer. Iako su nadmašili očekivanja na Svjetskom prvenstvu te ih je jedan sedmerac dijelio od finala, Babiću, Baliću i Metličiću presudio je "način na koji je vođena reprezentacija", kako je obrazložio prvi čovjek Saveza Tomislav Grahovac.


Navijači su podijeljeni oko te odluke, dio bi smijenio samo izbornika, dio ne bi mijenjao ništa, a mnogi traže i odlazak onih koji u Savezu godinama donose odluke i postavljaju izbornike.

Smijenjeni da bi se vratili

Ubrzo nakon objave odluke iz HRS-a su otkrili da nisu u potpunosti otpisali Balića i Metličića te da se mogu vratiti u reprezentaciju s novim izbornikom, ako on tako odluči. Već se spominjala mogućnost da ostanu kao pomoćnici Line Červara, ukoliko bi se legendarni trener doista vratio na klupu Hrvatske.

Ostaje nejasno zašto su danas smijenjeni, ako će se vratiti već nakon mjesec dana. Znači li to nisu mogli funkcionirati sa Željkom Babićem, pa je otkaz njima bio samo alibi za smjenu izbornika? Ili je poruka Baliću i Metličiću da se mogu vratiti samo pokušaj prikupljanja poena kod javnosti koja je već osudila posljednje odluke Saveza?

Stručnost prije svega: Novog izbornika biraju odvjetnik, tajnik i gospodar hrvatskog rukometa

Nakon današnjih smjena Tomislav Grahovac je otkrio da će ime novog izbornika biti poznato za otprilike mjesec dana, nakon što o tome odluči posebno oformljena komisija. A tko su ljudi koji će izabrati novog izbornika?



Jedan je upravo Grahovac, poznati zagrebački odvjetnik koji je na čelo saveza došao nakon ostavke Sandija Šole prošlog proljeća. Drugi je Zoran Gobac, alfa i omega hrvatskog rukometa čiju ulogu u HRS-u navijači propitkuju već godinama i traže njegovu smjenu. Treći je Damir Poljak, dugogodišnja desna ruka Zorana Gopca i glavni tajnik HRS-a koji sjedi i u vrhu Europske rukometne federacije.

Balić i Metličić se vraćaju na klupu?

Prvi čovjek saveza potvrdio je da Baliću i Metličiću ostaju otvorena vrata.

"Novi izbornik će imati mogućnost sam odrediti novi stručni stožer i predlagati svoje suradnike. Ima više kandidata s kojima ćemo obaviti razgovore", rekao je predsjednik HRS-a nakon današnje odluke, a nakon što su navijači reagirali kritikama zbog smjene proslavljenih reprezentativaca, Grahovac je na HRT-u potvrdio:

"Tko kaže da smo se olako riješili legendi? Zato što su prestali biti trener ili koordinator ne znači da neće opet biti uz reprezentaciju. Možda ih novi izbornik ponovno pozove u stručni stožer. Ima više kandidata i unutar mjesec dana imat ćemo novog izbornika".

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.