Legendarni košarkaški trener oduševio reakcijom na sudar sa zvijezdom Real Madrida

Foto: Profimedia

MARIO HEZONJA nije bio samo najbolji strijelac Real Madrida u pobjedi u Bologni kod Virtusa 96:79, nego je s 26 poena i cijelog 30. kola Eurolige, a s osam trica postavio je novi rekord Reala u Euroligi. No titulu MVP-a kola ponio je njegov suigrač Guershon Yabusele.

Francuz je postigao dva poena manje, ali imao je ukupno bolji valorizacijski indeks 30, najveći od svih igrača Eurolige u 30. kolu. I on se priključio Hezonjinoj kanonadi postigavši četiri trice, među kojima i jednu preko cijelog terena, sa svoje linije za slobodna bacanja, uz zvuk sirene za kraj prvog poluvremena.

Sudar s domaćim trenerom

Yabusele se tijekom utakmice sudario s domaćim trenerom, legendarnim španjolskim izbornikom Sergiom Scariolom, te ga srušio na pod. Scariolo je njegovu nagradu za MVP-a kola duhovito pripisao upravo tom sudaru.

"Jadan ja ako igrači u Euroligi saznaju da će zaraditi nagradu za MVP-a tjedna ako me sruše pokraj terena", napisao je talijanski trener. "Čestitam Guershonu Yabuseleu, fantastična utakmica! Čini se da te nisam jako ozlijedio."

Real je nakon ove pobjede drugi s omjerom 21-9, kakav ima i vodeći Olympiacos, te je već osigurao doigravanje četiri kola prije kraja regularnog dijela sezone. Virtus je 13. s omjerom 13-17 i malim šansama da dohvati osmu poziciju, posljednju koja vodi u play-off.

Scariolo se nakon tri godine u NBA ligi i naslova prvaka kao pomoćnik u Toronto Raptorsima vratio u Italiju 2021. i odmah u prvoj sezoni s Virtusom osvojio Eurokup. Paralelno radi kao izbornik Španjolske, s kojom je osvojio već osam medalja na velikim natjecanjima, među kojima i lanjsko četvrto zlato na Eurobasketu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.