Legendarni Brazilac o smrti Astorija: "Nisam potresen. Svaki dan umiru djeca, a nikoga nije briga"

Foto: Guliver Image/Getty Images

DANAS i sutra igrat će se uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. Najviše pažnje privući će meč s Parka prinčeva u kojem će PSG pokušati dostići prednost Real Madrida od 3:1 iz prve utakmice odigrane prije tri tjedna na Santiago Bernabeu. No zbog tragedije koja je u nedjelju pogodila Italiju, malo se priča o nogometu, a većina nogometnih fanova mislima je usmjerena prema obitelji tragično preminulog kapetana Fiorentine Davida Astorija.
 
Javnost ne samo u Italiji senzibilizirana je, navijači i igrači širom Europe šalju telegrame sućuti, pa je zbog toga jedna pomalo nespretna izjava braniča PSG-a Danija Alvesa izazvala puno bure.
 
Naime, na pressici uoči uzvrata, branič pariškog sastava i bivši igrač Juventusa kazao je kako je tužan zbog Astorijeve smrti, ali i da svakoga dana umiru tisuće djece i da nikoga nije briga za to. Poručio je kako suosjeća s obitelji, ali i kako nije u redu da smrt njegovog donedavnog kolege privlači više pažnje od nesretnih događaja koji ljude širom svijeta pogađaju svakodnevno.
 
"Jesmo li potreseni? Nismo. Možda zato što nismo bili previše bliski s njim, nismo ga dobro poznavali. Izražavam sućut obitelji, žao mi je. Ali ja, ja razmišljam o životu. Na ovom svijetu smo svi s nekim ciljem, a kad završimo s time što trebamo napraviti, idemo na drugi svijet. Možda je on u ovom kaotičnom svijetu napravio što je mogao i sada je na nekom boljem mjestu", kazao je legendarni Brazilac pa je dodao:
 
"U svijetu dnevno umire tisuću djece, umiru zbog gladi, zbog različitih problema i oni ne dobivaju dovoljno pažnje, a jednako su važni. Kao da nikoga nije briga. Hoću reći da smo sad tu, ali doći će i naš trenutak, svi ćemo umrijeti prije ili kasnije. Žao mi je njegove obitelji, čujemo da je bio jako, jako voljen. Ali nama koji nismo bili povezani s njime, naravno da nam je žao jer je umro čovjek koji se bavi istim poslom kao i mi, ali nismo pogođeni toliko jer nismo bili bliski."
 
Naravno, nije trebalo dugo čekati da izjava Alvesa izazove niz uglavnom negativnih reakcija na društvenim mrežama.
 
Podsjetimo, Davide Astori je pronađen mrtav u nedjelju u svojoj sobi uoči utakmice Fiorentine s Udineseom. Njegovo će tijelo u Firencu dovesti u srijedu kad će biti i kremiran, a u četvrtak je u 10 sati misa zadušnica u Bazilici Svetog Križa.
 
Dani Alves je i najavio utakmicu s Realom, a glavna je tema bila Neymarov izostanak.
"Nemoguće je ne osjećati izostanak igrača kao što je Neymar. Ali možemo ili plakati ili se pomiriti s tim i istrčati po pobjedu, a ja biram drugu opciju", poručio je Brazilac.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.