Legenda nudi brak skijašu koji se umirovio s 23 godine: Moja žena nema ništa protiv

Foto: EPA

NORVEŠKI skijaš Lucas Braathen, osvajač malog globusa u slalomu prošle zime, objavio je da završava karijeru sa samo 23 godine. Posljedica je to sukoba s Norveškim skijaškim savezom. Braathen i njegov savez nekoliko se godina nisu slagali oko prava na imidž sportaša, a sukob se pojačao ove jeseni kada je mladi prvak sudjelovao u reklamnoj kampanji za marku odjeće koja se natječe s onom koja sponzorira federaciju.

Norveški skijaški savez najavio je da će ga novčano kazniti. "Spuštam slušalicu, za mene je gotovo", rekao je Braathen na konferenciji za novinare u Söldenu u Austriji, gdje je osvojio svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu 2020. godine i gdje se trebao natjecati u nedjelju.

Neureuther: Možemo se oženiti i onda će moći nastupati za Njemačku

Na Instagramu je objavio kratak video, kojim je zahvalio svojim fanovima. Objavu mu je komentirao legendarni njemački skijaš Felix Neureuther (39), koji je ostvario 13 pobjeda u skijaškom Svjetskom kupu, a bio je specijalist za slalom.

"Ne mogu vjerovati. Ako je savez razlog, možemo se oženiti i onda ćeš moći nastupati za Njemačku. Moja supruga ne bi imala ništa protiv", napisao je Neureuther, koji se umirovio 2019. godine, i to nakon što je 47 puta bio na postolju, čime je jedan od najvećih njemačkih skijaša ikad.

Braathen je prošle godine osvojio mali globus u slalomu

Braathen je od 2020. osvojio pet utrka Svjetskog kupa. Prošle godine osvojio je svoj prvi trofej, mali slalomski globus, nakon sjajne sezone u kojoj je sedam puta bio na postolju Svjetskog kupa, uključujući tri puta na najvišoj stepenici, dva u slalomu, jedan u veleslalomu.

Njegova šokantna najava dolazi u trenutku kada se Svjetski kup u alpskom skijanju nastavlja u Söldenu, s veleslalomom za žene u subotu i veleslalomom za muškarce u nedjelju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.