LIGE PETICE

Legenda kultnog španjolskog kluba: "Oni nisu mafija, ali su blizu toga"

Foto: EPA-EFE

VALENCIA je prije četiri dana otpustila uspješnog trenera Marcelina koji se u transfer-politici i kadriranju nije slagao s kontroverznim gazdom Peterom Limom. Nastao je kaos.

Singapurski milijarder već je doveo zamjenu, Alberta Celadesa, trenera bez iskustva u La Ligi. Celades je povezan sa superagentom Jorgeom Mendesom kojem je odlaskom Marcelina omogućen veći vanjski utjecaj na transfere, po Limovoj želji.

Nitko ne odobrava taj način, a najslikovitiji je bio legendarni Argentinac Mario Kempes koji je za Šišmiše igrao od 1982. do 1984.

"Valencia nije mafija, ali je vrlo blizu toga", rekao je za radio Onda Cero pa nastavio:

"Čekali su da se prijelazni rok zatvori jer onda igrači ne bi mogli pobjeći. Nakon toga su otpustili trenera. Ne znam jesu li to napravili svjesno, ali ispalo im je savršeno jer sada igrači moraju ostati i igrati za klub, sviđalo im se to ili ne."

Javnu podršku treneru iskazao je kapetan Dani Parejo i tako stao ispred cijele svlačionice. A igrači Valencije koji su jučer izgubili 5:2 kod Barcelone su apsolutno za trenera Marcelina koji ih je dvije sezone zaredom uveo u Ligu prvaka te prošle sezone osvojio španjolski Kup Kralja.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.