LEGENDA JUGOSLAVENSKOG TENISA "Ivanišević mi je skupljao loptice, a prije meča sam pojeo pola janjeta"

Foto: Getty Images/Guliver Image

BEOGRAĐANIN Slobodan Boba Živojinović (52) nekada je bio 19. igrač svijeta, a za bivšu Jugoslaviju igrao je od 1981. do 1991. godine. Karijeru je završio s dva naslova, a jedno vrijeme bio je i prvi igrač svijeta u parovima. Do Novaka Đokovića bio je najbolji srpski tenisač.

"Gdje bi mi bio kraj da sam se hranio kao on. Sigurno bih bio bolji od 19. mjesta. Pa ja sam znao pojesti pola janjeta i onda igrati meč", rekao je Živojinović.

U njegovo doba tenis nije bio toliko popularan u Srbiji pa se prisjetio jedne anegdote u intervjuu za srpski Kurir.

"Profesor tjelesnog odgoja me spazio i rekao mi da bih se trebao baviti boksom ili nekim borilačkim vještinama. Ja sam tad već bio juniorski prvak države u tenisu. Kad sam mu rekao čim se bavim, rekao mi je 'ode ti u pedere'", kroz smijeh kaže Boba.

U Beogradu, kaže, nikada nije izgubio meč, a kasnije su se pojavili dvojica Gorana, Prpić i Ivanišević. Prije par godina rekao je da bi s Prpićem osvojio Davis Cup da nije počeo rat.

"Goran mi je 1985. godine skupljao loptice", rekao je.

Živojinović će ostati zapamćen po legendarnom meču s Johnom McEnroeom u četvrtfinalu Australian Opena 1985. godine. McEnroe je, iznerviran svima oko sebe, u četvrtom setu ušao u polemiku sa sucem i supervizorom turnira. Dok se svađao, Boba je sjeo u ložu na tribini, jeo sendvič i pio šampanjac.

"McEnroe je strašno inteligentan sportaš. Nema šanse da u tako dugim mečevima budeš koncentriran cijelo vrijeme. Kad je osjetio da sam počeo vladati terenom, pokušao me tako ohladiti. Ja sam to shvatio. Protestirao je kod sudaca, a ja, koji sam odrastao na beogradskom asfaltu, nisam htio biti dio te predstave. Otišao sam s terena, uzeo sendvič, a fascinantno je kakav sam aplauz dobio kad sam se vratio na teren. McEnroe nije mogao vjerovati", prisjetio se Živojinović.

McEnroe mu je na terenu rekao da će "platiti za ovo", a incident možete vidjeti na videu od 1:16:00.

"Onda sam ja otišao kod suca i rekao mu da mi prijeti. To je bio kraj, peti set je izgubio 6:0. Zadnji retern mu je otišao preko stadiona, a poslije meča nije došao na press konferenciju zbog čega je bio kažnjen s tri mjeseca neigranja", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.