Legenda Hajduka i miljenik Torcide s obitelji došao bodriti Modrića i Hrvatsku

Foto: Index

HRVATSKA će u četvrtak na krcatom Poljudu odigrati kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020. protiv Mađarske. Pobjedom će igrači Zlatka Dalića doći na korak do plasmana na turnir.

U Splitu vlada nezapamćena ludnica za reprezentacijom. Prvi ešalon ulaznica je odavno rasprodan, planuo je prvog dana kad su karte puštene u prodaju, a organizatori su zbog golemog interesa pustili dodatnih 600 ulaznica u prodaju te su na Poljudu montirali 520 novih sjedalica.

Podsjećamo, Hrvatska se četiri i pol godine nakon incidenta sa svastikom vraća se na Poljud. Posljednji put Hrvatska je u Splitu igrala 2015. godine u lipnju protiv Italije, pred praznim tribinama. Dvije noći pred utakmicu u poljudski travnjak ugravirana je svastika veličine 15 metara, a počinitelji do danas nisu uhvaćeni ni identificirani.

Reprezentativci Hrvatske u Splitu tražena su roba, Splićani ih žele upoznati, slikati se s njima, dobiti autogram, a legendarni Miki Rapaić tako je doveo obitelj da se upozna s bivšim suigračem iz reprezentacije, Lukom Modrićem.

Milan Rapaić je jedan od najomiljenijih igrača Hajduka u povijesti. I danas se pamti onaj legendarni derbi na Poljudu s tadašnjom Croatijom u rujnu 1993. kad je ušao s klupe i odmah u prvom dodiru zabio čudesan gol s 35 metara. Odmah nakon toga je nevjerojatnim driblingom prošao čuvara i milimetarski pogodio glavu Ivice Mornara za konačnih 4:2.

Rapaić je za reprezentaciju debitirao u travnju 1994. godine na utakmici Slovačka - Hrvatska 4:1, u Bratislavi. Sudjelovao je na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji 2002., i na Euro 2004. u Portugalu. U reprezentaciji je zabilježio 49 nastupa i 6 pogodaka od kojih su po jedan na svjetskom i europskom prvenstvu. Postigao je pobjednički pogodak za pobjedu nad Italijom 2:1, 2002. godine a na EURU 2004. je, iz jedanaesterca, postigao pogodak za 1:1 protiv Francuske. Ta utakmica kasnije je završila 2:2. Nakon što ga Zlatko Kranjčar, kao izbornik reprezentacije, nije zvao ni na prijateljske utakmice, ponovno je poziv u nacionalnu vrstu dobio kod Slavena Bilića. Tijekom kvalifikacija za EURO 2008. se oprostio od reprezentacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.