Premierliga

Igrači Chelseaja su pod Mourinhom drukčije slavili Božić: Išli bi u lokalnu birtiju

Foto: EPA

BIVŠI nogometaš Chelseaja i engleske reprezentacije Joe Cole je u podcastu s bivšim kolegom Carltonom Coleom ispričao kako su se igrači u londonskom klubu zabavljali u božićnom razdoblju.

Chelsea je, kao i svi drugi europski velikani, održavao božićne domjenke na kojima su se morali pojaviti svi igrači, a Cole se prisjetio kako su se on i suigrači provodili nakon njih.

Strani igrači su prihvatili engleski običaj božićnog opijanja

"Išli bismo u lokalnu birtiju. Naručivali smo runde tekile. Strani igrači rekli bi: 'Cijelu godinu trpjeli smo ovo hladno vrijeme s nekim razlogom.' Voljeli su to, bilo je zabavno. To je engleski običaj, dio je naše nogometne povijesti. Nadam se da dečki još uvijek to rade", kazao je Cole, dok je njegov prezimenjak Carlton posebno istaknuo jednog stranog kolegu.

Riječ je o Baskijcu Asieru Del Hornu koji je u klubu proveo samo jednu sezonu, vjerojatno zato što je mogao puno popiti.

"Del Horno nije znao riječ engleskog, ali je mogao puno popiti"

"Kad sam ga vidio, rekao sam: 'Wow, ovaj se uklapa u našu filozofiju.' Nije volio ići na domjenak, nego piti i otići doma razbijen."

Joe Cole je za kraj ispričao jednu drugu anegdotu s Del Hornom nevezanu za božićni domjenak.

"Ja i Shaun Wright-Phillips išli smo na koncert Arctic Monkeysa. Imali smo kartu viška i poveli smo Del Horna. Nije znao riječ engleskog, nije znao ni tko su Arctic Monkeysi. Nadlaktio se na šank. Ostavili smo ga s nekim navijačima Chelseaja i ušli u dvoranu na koncert. Dva-tri sata je bio s njima, a nije znao više od pet riječi engleskog. Bio je oduševljen kad smo ga pokupili", rekao je Joe koji je u Chelseaju proveo sedam godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.