liga prvaka

Legenda Chelseaja i Engleske izvrijeđala Atletico, a onda se divila Kovačiću i Kanteu

Foto: Reuters

CHELSEA se u dva susreta osmine finala poigrao s vodećom momčadi Primere Atleticom. U 180 minuta nogometa Atletico praktički nije imao ni jednu pravu šansu, dok su Englezi zabili tri gola, a mogli su i još nekoliko. Chelsea je izbacio Simeonovu momčad s ukupnih 3:0, a momčad koja je do nedavno bila strah i trepet u Ligi prvaka ispala je bez ispaljenog metka.

Nakon pobjede Chelseaja u prvoj utakmici očekivali smo da će Atletico u Londonu zaigrati puno ofenzivnije nego u Bukureštu, no to se nije dogodilo. Simeoneova ekipa je u oba susreta potpuno podbacila i pobjeda engleske momčadi je trebala biti puno uvjerljivija. Chelsea je imao nekoliko odličnih prigoda, dok od Atletica nismo vidjeli baš ništa osim jednog udarca Felixa u 92. minuti kad je sve bilo gotovo. Simeone je u oba susreta pao bez ispaljenog metka.

Bivši veznjak Chelseaja i Engleske Joe Cole bio je vrlo kritičan prema igri Atletica i usporedio ih je s momčadi iz Championshipa ili s dna Premiershipa.

"Drugi gol koji je zabio Emerson bio je savršen kraj savršene predstave Chelseaja. Atletico je bio užasan. Nisu se ni približili vratima Chelseaja, bili su totalno nemoćni. Na kraju susreta, kad je sve bilo gotovo, imali su neke poluprilike, ali sve u svemu bio je to antinogomet. Imao sam osjećaj da gledam Chelsea kako igra protiv neke momčadi iz Championshipa ili s dna Premiershipa poput Fulhama ili West Broma", rekao je Cole koji je baš kao i trener Tuchel najviše nahvalio Kantea i Matea Kovačića.

"Kante nije dugo igrao, a sad se vratio u svom najboljem izdanju. Bio je senzacionalan. Ima sposobnost biti na pravom mjestu u pravo vrijeme, a protivnički igrači ga ne mogu proći. Kad imate Kantea u momčadi, to je kao da imate dvojicu igrača. Izgleda pet godina mlađe", kazao je Cole pa dodao:

"Pogledajte što je napravio kod drugog gola Chelseaja. Pršti kondicijom i energijom. Izgleda odlično. Mislim da mu se sviđa što je uz njega i Kovačić jer Mateo na savršen način skida dobar dio tereta s njegovih leđa i zato Chelsea izgleda tako dobro."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.