Esport

League of Legends besramno kopira konkurenciju novim igraćim modom

Screenshot: Riot Games

RIOT Games najavio je Teamfight Tactics, novi mod u League of Legends baziran na Dota Auto Chessu, popularnom modu koji je udahnuo novi život u Dotu 2. U službenom priopćenju ne skrivaju da ih je Dota Auto Chess inspirirao za novi mod. Tako će igrači na javnim test serverima krajem mjeseca moći zaigrati Teamfight Tactics, stratešku igru baziranu na rundama u kojoj je cilj ostati posljednji od osam igrača.

>Sve više žena prati esport, ali iz drugačijih razloga nego muškarci

U Teamfight Tacticsu, odnosno TFT-u, bit ćete suočeni sa sedam protivnika. Svaki igrač trošit će valutu u igri na kupovinu heroja iz League of Legendsa, od kojih će se svaki automatski kretati, bacati magije i napadati u bitki. Cilj je složiti što bolju kompoziciju kako biste pobijedili protivničku. Vaši heroji će potom ići do protivničke ploče ili će protivnički heroji doći na vašu. Između rundi ponovno možete kupovati heroje, pozicionirati ih i slagati kompoziciju.

Kupovinom tri ista heroja dobit ćete poboljšanu verziju istog, a s tri poboljšane verzije istog heroja, dobit ćete najjaču verziju. Više detalja možete pronaći na službenim stranicama. Nakon odrađenog testiranja i službenog izlaska, TFT bi trebao dobiti i ranked mod za natjecateljsko igranje. Igrače će u TFT-u predstavljati Little Legends, životinjice koje će služiti kao avatari. Jednu ćete otključati igranjem moda, a ostale će se morati kupovati. Više o svemu možete saznati na službenim stranicama

Screenshot: Riot Games

Iz Riot Gamesa su otvoreno priznali da puno zaposlenika igra Dota Auto Chess i da ih je to ponukalo i inspiriralo da razviju vlastiti mod na istom principu. Dota Auto Chess je mod za Dotu 2 kreiran od strane Drodo Studia, ali u svibnju je njegov razvoj preuzeo Valve, vlasnik igre. Kompanije su zaključile da ne mogu direktno zajedno surađivati, tako da će svako nastaviti razvijati mod, a oni će se međusobno podržavati.

Naravno da je Valveu važan razvoj Dota Auto Chessa, upravo je taj mod vratio igrače Doti 2, ono što nije uspjela nijedna zakrpa prije, barem ne u toj mjeri. Dota 2 najpopularnija je igra na Steamu, a igru je u posljednjih mjesec dana najviše istovremeno igrao gotovo milijun igrača. I u trenutku pisanja članka Dota 2 je predvodila po broju aktivnih igrača, ispred Counter-Strike: Global Offensivea i PUBG-a.

Screenshot: Valve

Uostalom, Riot Games nikada nije skrivao da je njihov League of Legends inspiriran Dotom, čak su doveli i neke developere i čelne ljude koji su razvijali originalni DotA mod kako bi radili na njihovoj igri. Zašto onda isto ne bi napravili i s Dota Auto Chessom? Ipak, postoji jedna velika razlika. Prosječni igrač League of Legendsa je nešto mlađi od prosječnog Dota 2 igrača pa ostaje vidjeti hoće li se novi mod svidjeti i onim mlađima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.