LAV CUP 2018 oduševio regiju: Proslavljeni sportaši uveličali dječji spektakl

Foto: Queen Media

MEĐUNARODNA fondacija Sport2Life proteklih je dana, od 12. do 14. lipnja, na sportskim terenima splitskog hotela Le Meridien LAV organizirao prvi međunarodni sportski turnir LAV CUP 2018 u košarci, odbojci i nogometu za djecu do 11 godina iz Hrvatske i Češke.

Turnir je okupio 200 djece iz brojnih hrvatskih i čeških sportskih klubova i škola, a koji su svojim dolaskom i sudjelovanjem podržali i proslavljeni sportaši: nogometaši Igor Tudor i Andreas Beck, odbojkašica Senna Ušić Jogunica te košarkaš Mateo Kedžo.

“Sport mi je promijenio život. Kroz sport naučio sam se biti odan. Stekao sam disciplinu i naučio više o timskom radu i fair playu. Na nama je da spomenute vrijednosti kroz sport prenesemo i našoj djeci”, riječi su kojima je Mike Saran otvorio sportski turnir LAV CUP 2018 u Splitu. Osnivač fondacije Sport2Life pozvao je okupljene da svoje slobodno vrijeme provode u sportu, igri i zabavi na otvorenom sa svojim prijateljima i roditeljima.

“Ovo nam je već drugi projekt takve prirode i uvijek mi je lijepo vidjeti toliko mladih na jednom mjestu kako, unatoč težnji da ostvare što bolji rezultat, poštuju jedni druge i sportski se ponašaju. Taj sportski duh trebaju čuvati i za budućnost. Ono što me uistinu razveselilo jest činjenica da smo uspjeli okupiti mlade iz Češke i Hrvatske koji su se, pored sportskog dijela programa, uspjeli upoznati. Sigurni smo i da će ostati dobri prijatelji“, kazao je Mike Saran ne krijući zadovoljstvo organiziranim turnirom.

“Čast mi je, ali i velika odgovornost nositi titulu jednog od ambasadora fondacije Sport2Life i projekata poput LAV Cup turnira u Splitu. Kako sam i sama cijeli život u sportu, koji mi je uvelike pomogao kod stjecanja radnih navika i preko kojeg sam proputovala svijet, upoznala razne kulture, običaje i prijatelje s kojima sam i danas u kontaktu, iznimno mi je drago bilo vidjeti mlade kako su pod našim mentorstvom dane provodili u predivnom Splitu te kako nakon završenih utakmica, bez obzira na rezultat, odlaze zagrljeni u sportskom duhu“, rekla je Senna Ušić Jogunica, proslavljena hrvatska odbojkašica i ambasadorica Sport2life projekta. 

Svojevrsni domaćin događaja, uz Mike Sarana kao osnivača Sport2life fondacije, bio je i hrvatski sportaš Mario Valentić. Mario Valentić, i sam otac, prepoznao je važnost apeliranja na kretanje i bavljenje sportom djece kako bi razvili senzomotoričke sposobnosti. Bez dvojbe se uključio u organizaciju turnira.

‘Primijetio sam kako se danas sve manje krećemo. Djeca sve više usvajaju obrasce ponašanja roditelja, stoga sam odlučio svojoj djeci od malih nogu usaditi sportski duh i da shvate važnost bavljenja sportom. Ne samo radi postizanja sportskih uspjeha, već radi zdravlja i općenitog osjećaja ispunjenosti“, izjavio je voditelj projekta Mario Valentić.

Laureati LAV Cupa bili su mali splitski sportaši s Brda. Naime, mali nogometaši NK Brda odnijeli su pobjedu u nogometu, dok su odbojkašice iz OK Brda bile najbolje u svojoj selekciji. U košarci je, pak, najbolja bila praška Osnovna škola ZŠ Novy Prag.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.