Lamine Yamal. Nijedno od toga nije mu prezime, Katalonci su ga sada otkrili

Foto: Profimedia

LAMINE YAMAL, senzacionalni krilni napadač Barcelone i Španjolske, briljira na Euru iako ima samo 16 godina. Točnije, sutra će napuniti 17 i toliko će imati u finalu do kojeg je doveo Španjolsku. Yamal je zadnjih mjesec dana Eura glavna priča nogometnog svijeta, ali sve do ljeta prošle godine Maroko se žestoko borio da umjesto EP-a igra Afrički kup nacija.

Zato što je igračev otac Mounir iz Maroka. Majka je pak iz Ekvatorijalne Gvineje. Lamine Yamal igrajući za Španjolsku nosi kopačke sa zastavama afričkih država jer ističe kako je ponosan na svoje porijeklo. Vezano s tim je ono što novom španjolskom heroju otkriva Mundo Deportivo. Katalonci pišu kako mnogi i u toj zemlji, a kamoli u svijetu, misle da se fenomen zove Lamine, a preziva Yamal.

No to nije točno jer su mu i jedno i drugo imena. Točnije, prvo i drugo ime. Ima i dva prezimena jer prema španjolskom zakonu osoba kao prvo prezime nosi očevo, a kao drugo majčino. Lamineovo prvo prezime je Nasraoui, kako se preziva njegov otac. Drugo mu je pak Ebana, koje nosi njegova majka. Ipak, igrač sam inzistira da mu na opremi u klubu i reprezentaciji pišu njegova oba imena, a ne prezime. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.