NJEMAČKA REPREZENTACIJA

Njemački izbornik nakon dvije godine ignoriranja u momčad vraća Thomasa Müllera

Foto: Christian Charisius/AP Partner/Guliver

NJEMAČKI izbornik Joachim Löw dugo se odupirao mišljenju javnosti koja mu je drugačije sugerirala i odbijao promijeniti odluku koju je donio prije više od dvije godine, no prema navodima njemačkih medija predomislio se i ponovno će u redove nacionalne momčadi uvrstiti Thomasa Müllera.

Odluku o isključenju Müllera, Jeromea Boatenga i Matsa Hummelsa iz reprezentacije, Löw je donio u ožujku 2019. godine. Sad je mijenja pred Europsko prvenstvo nakon kojeg prestaje biti njemački izbornik. O tome je već obavijestio Müllera koji je rekao da je spreman priključiti se izabranoj vrsti, što je i ranije govorio.

Njemačka, čiji je Müller tada bio član, je razočarala na Svjetskom prvenstvu 2018. posljednjim mjestom u skupini sa Švedskom, Meksikom i Južnom Korejom. Trenutačno u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. drži treće mjesto u svojoj skupini J, a ostane li na toj poziciji ili padne u poretku neće se plasirati na turnir kojem je domaćin Katar.

Očekuje se da bi Löw uz Müllera u reprezentaciju mogao vratiti i Hummelsa.

Müller je za reprezentaciju nastupio točno 100 puta, a s njom osvojio svjetsko zlato (2014.) i broncu (2010.). U dresu nacionalne momčadi postigao je 38 pogodaka i ostvario 36 asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.