Kyrgios: Ne želim više trpjeti bol. Umoran sam od tenisa

Foto: Profimedia

NAKON niza ozljeda koje su ga udaljile s teniskih terena, Nick Kyrgios izjavio je da je umoran i da više ne želi igrati tenis. Australac, koji ima 28 godina, propustio je sva četiri Grand Slam turnira u 2023. godini zbog ozljeda zgloba, koljena i stopala.

Kyrgios je izjavio da neće sudjelovati na Australian Openu u siječnju. "Iskreno, kad bi bilo do mene, ne bih želio više igrati", rekao je Kyrgios u podcastu On Purpose with Jay Shetty.

Prošle godine stigao je do svog prvog finala na Wimbledonu i do 11. mjesta na ATP ljestvici, a nakon toga se povukao s Australian Opena. Potom je propustio Roland Garros zbog ozljede stopala i Wimbledon zbog problema s ligamentom zgloba, što ga je također prisililo na izostanak s US Opena. U međuvremenu, u potpunosti je ispao s ATP ljestvice. 

"Umoran sam od tenisa"

"Sada sam umoran. Prošao sam kroz tri operacije. Imam samo 28 godina, uvijek sam želio osnovati obitelj i ne trpjeti bol. Kad ustanem, ne mogu hodati bez boli. Teško je", priznao je Kyrgios.

Ove godine odigrao je samo jedan meč na ATP Touru, izgubivši od kineskog igrača Yibing Wua u Stuttgartu u lipnju. "Želim igrati još jednu ili dvije godine, biti na vrhu, ići svojim putem prema dolje. Mislim da sam još sposoban za dobre dvije godine, a onda je gotovo", dodao je.

Kyrgios je otvoreno govorio i o problemima s mentalnim zdravljem koji su ga doveli do razmišljanja o samoubojstvu 2019. godine. "Ta razdoblja u 2019. godini ubrzala su moju iscrpljenost i gurnula me prema kraju karijere malo ranije", izjavio je. "Da sam imao normalnu karijeru i prošao ispod radara, ne bih se ovako osjećao, ali tih nekoliko godina stvarno je puno utjecalo na moj život", rekao je Kyrgios te dodao: "Samo sam umoran. Umoran sam od igranja tenisa."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.