Kuznjecova proglasila Safinu favoritkinjom ruskog ruleta u finalu Roland Garrosa

FINALNOM dvoboju tenisačica u Roland Garrosu snage će odmjeriti dvije Ruskinje, Dinara Safina i Svetlana Kuznjecova, prva i sedma tenisačica WTA ljestvice.

Bit će to prvi ruski finale u Roland Garrosu od 2004. godine, kada je Anastasija Miškina slavila protiv Jelene Dementijeve 6:1, 6:2.

I dok se Safina u finale plasirala relativno lakom pobjedom nad Slovakinjom Dominikom Cibulkovom 6:3, 6:3, Kuznjecova se dobro namučila protiv Australke Samanthe Stosur slavivši na kraju 6:4, 6:7(5), 6:3.

Nakon dvoboja sa Stosur, Kuznjecova se okrenula ka finalnom meču.

"Safina će u meč ući kao favoritkinja. Ona je svjetski broj 1, ove sezone igra sjajno i pobijedila me u zadnjem meču koji smo igrale (u finalu Rima 6:3, 6:2). Razmišljam pozitivno i mislim da imam šanse, ali moram poraditi na nekim stvarima. Uostalom, pobijedila sam ju već ove sezone (u Stuttgartu, 6:4, 6:3), a iako je to bilo u dvorani (ali također na zemlji), ne umanjuje stoga vrijednost moje pobjede. Morat ću ju šetati do beskonačnosti i igrati svoju igru" rekla je Kuznjecova.

"Finale će biti definitivo stresno, emotivno i napeto. Dat ću sve od sebe i neću mijenjati svoju igru. U finalu zaista nemam što za izgubiti" objasnila je ruska tenisačica, koja je protiv sunarodnjakinje igrala 13 puta, te upisala pet pobjeda.

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.